Windows 8.1'i en çok oyuncular sevdi!

Windows 7'nin açık ara birinci olduğu bu listede en büyük sürprizi yapan, Windows 8.1 oldu!

Windows 8.1 sürprizi!

Windows 8.1 dünya çapında henüz sadece yüzde 2.6 kullanım oranına sahipken, hiç beklenmedik bir yerden Windows 8.1'e destek geldi. Steam'in kullanıcı istatistiklerini inceleyenler, siteye kayıtlı olan 65 milyon kullanıcının yüzde 6.11'inin Windows 8.1 güncellemesini kurmuş olduğunu görebiliyor. Bu da, video oyuncularının Windows 8.1'i sevmiş olduğunu gösteriyor.

Bu sonuçlar aynı zamanda, oyun endüstrisinin, yazılım ve donanım pazarını destekleyen önemli bir unsur olduğunu da ortaya koyuyor. Oyun severlerin son teknoloji oyunları oynayabilmek için sürekli donanım güncellemesi yaptığı biliniyordu. Ancak görünüyor ki, artık oyun severler, oyunları daha iyi çalıştırmak için işletim sistemlerini de sürekli güncelliyorlar. Bu sayede, Windows 8.1 kullanımı oyuncular arasında, dünya ortalamasının 3 katına kadar çıkıyor.

Şimdilik Steam'de en fazla kullanılan işletim sistemi olarak Windows 7 görünüyor. Ancak bu ay yüzde 64 olarak ölçülen oranın önceki ay yüzde 66 olduğunu ve kullanımın hızla düştüğünü hatırlamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları