Windows 8.1'le gelen dev değişim!

Windows 8.1 için sona yaklaşan Microsoft, oyunun kurallarını değiştirecek önemli bir yenilik peşinde

Windows 8.1'le gelen değişim!

"Windows Blue" kod ismiyle anılan Windows 8 güncellemesi üzerinde çalışmakta olan Microsoft'un, Windows Phone ve Windows 8 sistemlerini bir şekilde birleştirmeye hazırlandığı iddia ediliyor.

DigiTimes sitesine dayandırılan iddialara bakılırsa, rakiplerinin işletim sistemi pazarında attığı adımlara cevap vermek isteyen Microsoft, Windows 8 ve Windows Phone işletim sistemlerini tek ürün altında birleştirecek. Mobil alanda Android, bilgisayar alanında Chrome OS işletim sistemleriyle kararlı adımlar atan Google'ın Chromebook notebookların ardından şimdi de Android temelli "Androidbook'lar" üretmeye hazırlandığı haberlerinin hemen ardından gündeme gelen bu iddialar, Microsoft'un rakiplerini kendi oyunlarında mağlup etmeye hazırlandığına işaret ediyor olabilir.

Elbette iddiaların boşa çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu da unutmamak gerek. Anlaşılan Microsoft, ne yapmakta olduğuna dair tatmin edici açıklamalar yapmadan yeni işletim sistemine ilişkin daha çok söylenti duyacağız. Ama hem cep ve tabletlerde, hem de bilgisayarlarda aynı Windows işletim sistemini göreceğimiz günler çok uzakta değil...

Okuyucu Yorumları