Windows 8, 40 milyon lisans sattı

Microsoft, Windows 8'in şimdiye kadar kaç adet satıldığına dair merak edilen rakamı sonunda açıkladı

Windows 8 bu kadar sattı!

Microsoft, Windows 8 satışlarıyla ilgili rakamlar üzerindeki sır perdesini kaldırdı. Microsoft'tan pazarlama müdürü Tami Reller'in bir blog gönderisinde açıkladığı rakamlara göre Windows 8, şu ana dek "40 milyon lisans" sattı.

Microsoft'un açıkladığı "40 milyon lisans" verisi, yazılım devinin 26 Ekim'de tanıttığı Windows 8'i her gün 1 milyondan fazla sattığı anlamına geliyor. Bununla birlikte blog'da "lisans"ın tam anlamı açıklanmıyor: Muhtemelen bu rakam içinde Windows 7'den Windows 8'e yükseltenler de bulunuyor. Dolayısıyla 40 milyonun içinde şirketlere topluca satılan Windows 8'ler de olabilir ve bu lisanslar, henüz kullanılmaya başlanmamış olabilir.

Blog'da ortaya çıkan küçük ancak önemli bir detay ise Windows 8 Pro ile çalışan Surface tabletlerin Ocak ayında çıkacağı oldu. Bu tabletlerin önümüzdeki sene çıkacağını biliyorduk, ancak tam olarak bir zaman verilmiyordu.

Blog'da Windows Store'un açılışıyla ilgili bazı rakamlar da verildi. Microsoft'a göre Windows Store, açılışta diğer mağazaların açılışına göre iki kat daha fazla uygulamaya sahipti ve bu rakam şu an ikiye katlanmış vaziyette. Bununla birlikte "ikiye katlanma"nın düşük bir miktardan olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları