Windows 8, bu tarihe kadar desteklenecek!

Yeni Windows'lar piyasaya çıkalı çok oldu ama bu soru, cevabını yeni buldu!

Bir bilmece daha çözüldü!

Windows 8'i ve Surface'i geçen ay tanıtan Microsoft, onlar için kaç sene destek vereceğini çoktan planlamaya başlamış olsa gerek. Yazılım devinin destek sayfalarına göre Windows RT'li Surface ve Windows 8 için kaç sene destek sunulacağı belli oldu bile.

Microsoft'un destek sayfası, Surface RT'nin "yaygın desteğinin" 11 Nisan 2017'ye kadar devam edeceğini söylüyor. Destek sayfalarındaki bir başka gönderiye göre ise Windows 8 için verilecek destek, 9 Ocak 2018'de tamamlanacak. Bu tarihten sonra 10 Ocak 2023'e kadar devam edecek olan "genişletilmiş destek" dönemi başlayacak. Bu tarihlerin şirket tarafından daha da ileriye çekilmesi mümkün.

Microsoft'un deyimiyle "yaygın destek", işletim sisteminin küçük ve büyük güncellemeler alabileceği dönemi tanımlıyor. "Genişletilmiş destek"te ise sadece ücretsiz güvenlik güncellemeleri sunuluyor. Surface için ne kadar "genişletilmiş destek" sunulacağı şu an belli değil. Surface dışındaki cihazlarda da kullanılacak olan Windows RT'nin yaygın desteğinin ne zaman sona ereceği de henüz açıklanmamış durumda.

Okuyucu Yorumları