Windows 8 canavarı: Şimdilik en iyisi o!

Daha iyisi yapılana kadar en iyisi o: İşte PC devinin resmi olarak duyurduğu Windows 8'li tableti.

Şimdilik en iyisi o!

Hüseyin Cem Köylü

Windows 8 tablet hazırladığını duyuran Dell büyük oynuyor. Şirketin duyurduğu Dell Latitude 10 tableti 10.1 inç ekrana, çift çekirdekli Intel "Clove Trail" Atom işlemciye, 2GB RAM'e, 128GB'a kadar SSD depolamaya, 8MP arka ve 2MP ön kameraya ve tabii ki Windows 8 işletim sistemine sahip olacak.

Latitude 10'un ilginç özelliklerinden biri de değiştirilebilir 2 tür pile sahip olması. Küçük (ve büyük ihtimalle daha hafif) pilin 6-7 saat, büyük(ve daha ağır) pilin ise 10-12 saat kullanım sunacağı tahmin ediliyor.

Latitute 10 Internete bağlanmak için hem Wi-Fi hem de 3/4G mobil bağlantıyı kullanacak; böylece cihaz her an internete bağlı kalmış olacak.

Microsoft'un Windows 8'i tüm platformlar için eş zamanlı ve Ekim ayında tanıtacağı tahmin ediliyor. Tabletin fiyatı hakkında hiçbir bilgi olmasa da, rekabeti sağlayabilmesi için en azından yeni iPad ile benzer fiyatlarda piyasaya sürülmesi lazım. Yeni işletim sisteminin vereceği ivme ile daha pek çok üretici Windows 8 tabletler piyasaya sürecek hiç şüphesiz. Dell Latitude 10 bu filonun amiral gemisi olacak mı yoksa Ekim'den önce daha güçlü tabletler de çıkacak mı zamanla göreceğiz.

Okuyucu Yorumları