Windows 8 çok mu zor?

Windows 8'e alışmak ne kadar zor? Gelin bunun cevabını, bir de işin tam merkezinden alalım...

Windows 8 çok mu zor?

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8 piyasaya ilk çıktığı günden itibaren, firmanın önceki işletim sistemlerinden çok farklı tasarım anlayışı nedeniyle eleştirilere uğramıştı. Kimi çevreler, bu kadar alışılmadık bir tasarımın, kullanıcıların yeni sisteme alışmasını geciktireceğini, çok genç ve de yaşlı kullanıcılarınsa özellikle zorlanacağını iddia ediyordu. Microsoft'tan gelen açıklamaya göre durum aslında bunun tam tersi.

Microsoft'un Windows bölümün başındaki isim Tami Reller, yaptıkları araştırmaların, kullanıcıların Windows 8'in yeni kutucuklu arabirimine alışmakta hiç zorlanmadığını gösterdiğini açıkladı: "Kullanıcıların yüzde 50'si, ilk beş dakikada sisteme alışıyor. Neredeyse her kullanıcı daha ilk gün Başlangıç ekranında bir uygulama başlatıyor, masa üstünü buluyor. Kullanıcıların neredeyse yarısı ilk gün Windows mağazasını ziyaret ediyor. İlk iki haftanın sonunda başlangıç ekranındaki kutucuk sayısı iki katına çıkıyor."

Reller ayrıca şimdiye kadar yaklaşık 60 milyon Windows 8 lisansı satıldığını ve Windows mağazasından yaklaşık 100 milyon uygulama indirildiğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları