Windows 8'de emin olduğumuz 7 şey!

Onlarca şey sızsa da kimse ne olacağından emin değil. Ama biz, bu 7 şeyin Win 8'de olacağına eminiz!

Win 8'de kesinlikle olacaklar

Windows 8'in internete sızan ön sürümleri, işletim sisteminin nasıl olacağına dair bize birçok şeyi bildiriyor. Son sızan yapılara göre Windows 8, çekirdekten bulut desteğine önceki Windows'lardan farklı olacak. İşletim sistemi hakkında hala bilmediğimiz şeyler mevcut, ancak bildiklerimiz de giderek artıyor. İşte Wİndows 8'in final sürümünde bulunacağından emin olduğumuz özellikler:

ARM desteği: Microsoft, Windows 8'i tabletlere de getirmek istiyor ve bu nedenle yeni işletim sistemi ARM işlemcilerini de destekleyecek. Bunun manası, Windows 8'in tabletlerde iOS ve Android ile rekabete girebilecek olması.

Dokunmatik optimizasyonları: Windows 8'den sızan bir kodda bulunan dokunmatik oturum açma ekranında Android'de olduğu gibi bir şekil çizerek oturum açmak mümkün oluyordu.

Windows 8'deki diğer özellikler

Windows 8'deki diğer özellikler
Windows 8'i USB diskten çalıştırmak mümkün olacak

Ribbon: Office 2007 ve 2010'da bulunan 'Ribbon' ara yüzü, Windows 8'in Windows Gezgininde kullanılıyor. Bu ara yüzü kullanmak istemeyenler için Windows 7'dekine benzer bir ara yüze geçmek mümkün olabilir.

Yenilenmiş Görev Yöneticisi: Modern Görev Yöneticisi adını alan yeni araç, Kaynak izleyici ve Görev Yöneticisini birleştirerek bilgisayarınızı yavaşlatan uygulamaları görüp kapatabileceğiniz bir pencere sunuyor.

'Immersive' tarayıcı: Windows 8 alpha sürümünden sızan bazı ekran görüntülerinde, Windows Phone 7'deki Metro tarayıcıya benzer sade bir tarayıcıyla karşılaşmıştık. Bu ise Microsoft'un Windows'u tabletlere uyarlama çalıştığının önemli bir kanıtı.

Bulut entegrasyonu:
Windows Live SkyDrive dışında, yeni Windows'un üçüncü parti bulut depolama hizmetlerini ve sürücülerini desteklemesini bekleyebilirsiniz.

Taşınablir çalışma alanları:
'Portable Workspace' özelliği sayesinde 16GB'dan büyük USB disklerini PC'nizin bir kopyası olarak yanınızda taşıyabileceksiniz.

Okuyucu Yorumları