Windows 8'de keşfedilen 3 gizli özellik!

Windows 8'de keşfedilen bu ayarlar, yeni özelliklere işaret ediyor! İşte o yenilikler...

Windows 8'in 3 gizli özelliği

Windows 8'in ilk yapılarında yapılan incelemeler, Windows Store, Otomatik Temizleme, soğuk açılış süresini azaltan 'melez ön-yükleme', bozuk sektörleri denetleyen 'Spot Verifier' gibi bazı özellikleri ortaya çıkardı. Ancak Windows 8'in erken yapılarında yapılan Grup İlkesi incelemesine göre bu üç ipucu, ilginç özelliklere işaret ediyor olabilir:

Eski programlar için kilitlenme algılama: Bazı grup ilkeleri, Microsoft'un Program Uyumululuk Yardımcısı (PCA) üzerinde ince ayarlar yaptığını gösteriyor. Görünüşe bakılırsa daha gelişmiş kilitlene izleme, uyumluluk sorunlarını çözmeye yönelik ayarlar bulunuyor. Grup ilkesi açıklamasına göre PCA artık erişime izin verilmeyen dosyalara ve sistem dosyalarına erişimi algılıyor ve bu sayede dosya sistemi işlemlerinde meydana gelen sorunlar azaltılıyor.

Daha önemlisi ise Windows 8'in yazıcı sürücülerini sistemden izole ederek kilitlenmeleri azaltıyor olması.

Cost limiter ve her monitöre bir görev çubuğu

Cost limiter ve her monitöre bir görev çubuğu
Birden fazla monitör kullanırken her monitörde bir görev çubuğu görebileceğiz

3G/WiFi/WWAN maliyet azaltıcı: Windows 8'deki bu özellik, 'yolda' harcadığınız veriler nedeniyle kabarık faturalarla karşılaşmanıza engel olmayı amaçlıyor. Yeni 'cost limiter' özelliği ile yöneticiler, 3G, 4G, WiFi ve hatta WWAN bağlantılarına kota uygulayabiliyorlar.
Birden fazla monitör kullanırken her monitörde bir görev çubuğu görebileceğiz
Her monitörde görünen bir görev çubuğu: Çoklu monitör kullanan kullanıcıları çok mutlu edecek bu değişiklik sayesinde görev çubuğu her monitörde görüntülenebilir. Görev çubuğunun sadece bir monitörde görüntülenmesi, Windows 7 hakkında en çok şikayet edilen durumlardan biriydi.

Özellik Windows 8'in ilk yapılarında çalışmasa da 2008 PDC sunumunun sonunda özelliğe kavuşacağımıza şöyle işaret edildi: 'Windows 8'de çoklu monitörü doğru bir şekilde desteklemeyi umuyoruz.'

Okuyucu Yorumları