Windows 8'de keşfedilen küçük numaralar!

Windows 8 Tüketici Önizlemesi'nde gizli, ufak "numaralar" teker teker ortaya çıkmaya başladı bile...

Windows 8'in ufak sürprizleri

Sadece bir günde 1 milyondan fazla kere indirilen Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü, bir çok kullanıcı tarafından test edilmeye başladı. Bazılarımız ise işletim sistemindeki gizli numaraları keşfetmeyi başardı bile.

ZDNet'in yayınladığı faydalı işlevlerin arasında örneğin bir adımda ekran görüntüsü alarak diske kaydetmek var. Bu işlemi önceki Windows'larda gerçekleştirmek için PrintScreen tuşuna basıyor, görüntüyü bir resim işleme programına yapıştırıyor ardından kaydediyorduk. Windows 8'de ise bu ek adım ile uğraşmanıza gerek kalmıyor. Windows+PrintScreen tuşlarına aynı anda bastığınızda ekran görüntüsü, otomatik olarak PNG biçiminde Pictures klasörüne yerleştiriliyor. İsim olarak ise "Screenshoot" ve onu takip eden, artan bir sayı veriliyor.

Windows 8'in ortaya çıkan 2 "numarası" daha... Haberimizin ikinci sayfasında...

Windows 8'in ortaya çıkan 2 "numarası" daha!

Windows 8'in ortaya çıkan 2

Diğer bir ipucu ise Windows'un yeni "File History" (Dosya Geçmişi) adındaki aracıyla ilgili. Bu aracın önceki Windows'lardaki ismi "Previous Versions" ("Önceki Sürümler") idi. Bir USB flaş diskiniz veya harici diskiniz varsa, sadece Windows+W tuşlarına basarak ve özelliğe erişmek için File History yazarak dosyalarınızı yedekleyebiliyorsunuz.

Bu arada, Windows'un "Windows Deneyimi Dizini" altında sisteminize verdiği puanların 7.9 sınırından daha yukarıya taşındığı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları