Windows 8'de sinir eden 8 küçük şey!

"Metro" arayüzüne alışmakla iş bitmiyor. İşte Windows 8'de sinir bozan 8 şey ve tamir etmenin yolu.

Windows 8'de sinir eden 8 şey

Windows 8'i birkaç hafta kullandıktan sonra ondaki yeni arayüz, yeni fare hareketleri gibi büyük değişikliklere alışıyorsunuz. Ancak belirli bir süreden sonra sizi rahatsız eden, daha küçük sorunlarla başbaşa kalabilirsiniz. İşte bu sinir bozucu şeylerden bazıları ve onları onarmanın yolları.

Kilit ekranını atlayın

Kilit ekranları, tabletlerde işe yarayabilir ancak normal PC'lerde ek, gereksiz bir tabaka olarak karşınıza çıkıyor. Windows 8'in kilit ekranından kurtulmak ise çok kolay. Windows+R tuşlarına basarak gpedit.msc'yi çalıştırın ve Bilgisayar Yapılandırması > Yönetimsel Şablonlar > Denetim Masası > Kişiselleştirme yolunu izleyin. Ana ekranda Kilit Ekranını Gösterme seçeneğine çift tıklayın. Açılan pencerede "Etkin" kutucuğuna tıklayın ve Tamam'a basın. Böylece kilit ekranını uğurlamış oldunuz,

Başlat menüsü yok

Başlat menüsü yok

Başlat menüsü yok

Başlat menüsünün yerini alan Metro ekranına alışamadıysanız, Classic Shell gibi farklı, harika Başlat menüsü alternatifleriniz var.

POP3 desteği yok

Windows 8 ile beraber gelen e-posta uygulamasında POP e-posta desteği bulunmuyor. Microsoft, IMAP eşitleme işlevinin, her yerde rahatça çalışmanıza daha uygun olacağını düşünmüş ve POP3 desteğini dışarıda bırakmış. Ancak kullanmak zorunda olduğunuz bir POP hesabınız varsa, onu bir Gmail veya Outlook.com hesabıyla bağlamanız yeterli olacaktır. Bu işi Gmail veya Outlook.com içerisindeki işlevler yoluyla kolayca yapabilirsiniz. Ardından Gmail veya Outlook hesabınızı Windows 8'in e-posta uygulamasına ekleyerek POP hesabınıza gelen e-postalarınızı alabilirsiniz.

Bu yöntemde POP sunucunuz Gmail veya Outlook.com tarafından belirlenen aralıklarla denetleneceğinden, e-postalarınızı almakta biraz gecikebileceğinizi aklınızda bulundurun (örneğin yarım saat kadar).

DVD çalamıyor

DVD çalamıyor

DVD çalamıyor

Windows 8'de Windows Media Player mevcut, ancak DVD çalma desteği sunmuyor. DVD medyalarından ayrılamıyorsanız, 10 dolar ödeyerek Media Center Pack'i satın almanız mümkün. Ancak bunun yerine ücretsiz bir medya yürütücü olan VLC'yi yükleyebilirsiniz.

Onay istemeden siliyor

Windows 8'de bir dosya seçiliyken Del tuşuna basmanız, onu anında Geri Dönüşüm Kutusu'na gösteriyor. Bu, bazılarımız için zamandan tasarruf sağlayabilir, ancak dosyalarınızı yanlışlıkla silmenize de neden olabilir. Bir dosyayı silme girişiminde bulunduğunuzda, eskisi gibi sizden onay isteyen bir iletişim kutusunun görüntülenmesini istiyorsanız, Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıklayın ve Özelikler'e tıklayın. Açılan pencerede en altta bulunan "Silme onay iletişim kutusunu göster" seçeneğini işaretleyin ve Tamam'a tıklayın.

Bing uygulaması çileden çıkartıyor

Bing uygulaması çileden çıkartıyor

Bing uygulaması çileden çıkartıyor

Windows 8'in Bing uygulaması, özellikle dokunmatik ekranlarda oldukça hoş görünüyor ve işletim sisteminin yeni stiline tam bir uyum gösteriyor. Ancak diğer Windows 8 uygulamalarında olduğu gibi Bing'de de şu küçük sorun var: Bir arama sonucuna tıkladığınızda Bing uygulamasından çıkıyorsunuz ve Internet Explorer açılıyor.

Tam bir çözüm olmasa da Bing.com web sitesini başlangıç ekranınızda sabitleyebilir (araç çubuğundaki "bu siteyi sabitle" simgesine tıklayarak), gezintinize aynı ekranda devam edebilirsiniz.

Yüksek çözünürlük, daha zor okunan ekran

Windows 8, yeni bir donanım türünün doğmasına neden oldu: Laptop ve tablet melezi cihazlar. Bu cihazların çoğu, nefes kesici 1080p IPS ekranlarla geliyor. Ancak 10-12 inç'lik cihazlarda 1080p çözünürlük, masaüstü modunda yazıların çok küçük görünmesine neden olabiliyor.

Ancak Windows 7'de başvurduğumuz bir ayar, Windows 8'de de var ve bu sorunu çözmemiz mümkün: Masaüstüne sağ tıklayın ve Ekran Çözünürlüğü'ne tıklayın. Metin ve diğer öğeleri daha büyük veya daha küçük yap'a tıklayın. Burada metin veya tüm öğeler üzerinde gerekli ayarlamaları yaparak metin boyutunu ve türünü çözünürlüğünüze göre ayarlayabilirsiniz.

Bunu çözmek mümkün değil

Windows 8'in Microsoft Account yoluyla dosyalarınızı birden fazla PC'de kullanmaya olanak sağlaması tam anlamıyla harika bir işlev. Ancak seneler içinde farklı amaçlar için Microsoft hesapları açtıysanız, bu hesapları bir hesapta birleştirmenize izin verilmiyor.

Okuyucu Yorumları