Windows 8'de yedekleme devrim yaratacak

Microsoft, Windows 8'de bir hayli geliştirilen bu özelliği, ilk kez, detaylarıyla anlattı...

Windows 8'den bir devrim daha

Microsoft, geçtiğimiz günlerde blog'unda yaptığı açıklamada Windows 8'in yedekleme özelliklerinden bahsetti. Yazılım devi, Windows 8 ile beraber yedeklemenin inanılmaz derecede kolaylaşacağını iddia etti.

Microsoft, Windows 8'in yeni Dosya Geçmişi uygulamasını daha kolay kurulabilir ve kullanılabilir hale getirmek istiyor. Dosya Geçmişi, bir dosyanın farklı sürümlerini kaydetmek gibi yeni işlevler de sunuyor. Microsoft program yönetmeni Bohdan Raciborski, Dosya Geçmişini iki hedef için geliştirdiklerini söylüyor: "1. kişisel dosyaları en iyi biçimde korumak, 2. kolay, basit ve rahat bir kullanım sunmak."

Raciborski, Dosya Geçmişini kullanmak isteyen kullanıcıların sadece birkaç basit karar vermesinin gerektiğini, gerisinin Windows tarafından halledildiğini söylüyor. Raciborski'ye göre Dosya Geçmişi, "saydam" ve kullanıcı deneyimini, güvenilirliği ve performansı hiç etkilemiyor.

Dosya Geçmişini kullanmak için Windows 8 kullanıcılarının öncelikle onu etkinleştirmesi ve yedek dosyalarının nereye saklanacağını seçmesi gerekiyor. Bu alan, bir harici sürücü veya ağ konumu olabiliyor. Yedeklemeyi çevrimiçi bir hizmete yapmaya izin verilmiyor. Dosya Geçmişi, sadece kişisel dosyalarınızı koruyor ve tüm PC'nizi yedeklemiyor.

Okuyucu Yorumları