Windows 8'den şaşırtan rakamlar!

Microsoft'un Windows 8 hakkında açıkladığı bu rakamlar, daha önce duyduklarımıza hiç benzemiyor!

Win 8'den şaşırtan rakamlar!

25 Ekim'de New York'daki büyük etkinlikte Windows 8 ve Surface tableti tanıtmaya hazırlanan Microsoft, resmi blog'unda etkinliğe katılamayacak olanlar için internetten yayın yapacağını da söyledi. Gönderide Windows 8 ile ilgili bazı şaşırtan istatistiklere de yer verildi.

Araştırma şirketi Net Applications, her ne kadar Windows 8'in önizleme sürümünün Windows 7'ye göre 4 kat daha az kullanıldığını söylese de, Microsoft'a göre durum biraz farklı. Microsoft'un resmi blog'una göre: "Dünyanın en çok satan işletim sisteminin yeniden hayal edilen sürümü Windows 8, şimdiye kadar sunduğumuz en çok kullanılan ve test edilen ön-yayın ürünü oldu. Windows 8, aynı zaman aralığı içinde Windows 7'den daha fazla kere indirildi ve kullanıldı. Tüm ön-yayın sürümlerinden toplanan geri bildirimler, 1 milyar saattlik geri bildirime ulaştı."

Şirket, Windows 8'in ön-yayın sürümleriyle iligli rakamları paylaşmadı. Windows 8'in ilk ön-yayın sürümü olan Geliştirici Önizleme sürümü, Eylül 2011'de kullanıma sunulmuştu.

Okuyucu Yorumları