Windows 8'den sonra sıra geldi Office'e!

Windows 8'in Metro arayüzü hoşunuza gitti mi? Eğer cevabınız evetse, bu habere sevineceksiniz...

Windows 8'den sonra Office!

Windows 8'in ARM işlemcilerde de çalışacak olması her ne kadar heyecan yaratsa da, bu birleşimin sancılı olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. ARM şlemcilerde x86 uygulamalarının çalışmayacağı haberi ise, bu durumun ilk ispatı olarak kabul edildi.

Windows 8 ve ARM birlikteliğinin desteklemesi gereken uygulamalardan biri, hiç kuşkusuz Microsoft Office. Office'in resmen ARM işlemcilere geleceği açıklanmasa da Microsoft, ARM donanıma sahip cihazlarda Office'in çalıştığını CES'te göstermişti.

Steve Ballmer'ın konuşmasından alınan şu bölüm aslında Office'in ARM'a zaten geleceğinin belirticisi; "Windows 8'in strateji dehasının amacı x86 Windows'daki bütün uygulamaları almak ve bu uygulamaların Windows 8 dünyasında nasıl çalışacağını yeniden düşünmek... Metro tarzı Office'in nasıl olabileceğini yeniden düşünüyoruz ve konu hakkında çok çalışıyoruz."

Bu açıklama sadece Office'in ARM işlemciler tarafından destekleneceği anlamına gelmiyor. Aynı zamanda, ARM işlemciler için Metro arayüzlü yeni bir Office olabileceğinin ilk sinyallerini veriyor. Çok yakında, Windows 8'de olduğu gibi, Office'de de Metro arayüzünü görmek, kimseyi şaşırtmamalı...

Okuyucu Yorumları