Windows 8'den U dönüşü sinyalleri!

Microsoft, Windows 8'de inatla savunduğu pek çok şeyi, bir kalemde silmeye hazırlanıyor!

Windows 8'den U dönüşü!

Financial Times gazetesinin bildirdiğine göre Microsoft, halen geliştirilmekte olan Windows 8 güncellemesi 8.1'de, yani Windows Blue'da, bazı önemli değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Gazetenin bildirdiğine göre firma, daha önce de defalarca dile getirildiği gibi, Windows 8 kullanıcılarından gelen tepkileri dikkate alarak bazı önemli değişiklikler yapacak. Henüz yapılacak değişikliklerin ayrıntıları netleşmemiş olsa da, "bazı temel Windows 8 özellikleri, işletim sisteminin güncellenmiş sürümünde yer almayacak". Bu iddialar, kullanıcıların farklı tepkiler gösterdiği, Windows 8'in tasarımının temelinde yer alan Metro arabiriminin değiştirilmesi ihtimalini gündeme getirdi. Financial Times'a açıklamalarda bulunan, Microsoft'un Windows pazarlama ve finans bölümünün başındaki isim Tammy Reller de, yeni sistemi kullanmayı öğrenmenin gerçekten kolay olacağını iddia ediyor. Bu açıklama, pek çok kullanıcı tarafından karmaşık bulunan Metro'nun elden geçirilme ihtimalini güçlendiriyor.

Buna, Başlat menüsünün geri gelme ihtimalini de eklersek, Microsoft'un, Windows 8'de inatla savunduğu pek çok şey için U dönüşü yapma hazırlığında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz...

Microsoft'un Windows 8 konusunda geri adım atmasının, "yaklaşık 30 yıl önce Coca Cola'nın yaşadığı New Coke fiyaskosundan sonra gelen en büyük başarısızlık" olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Okuyucu Yorumları