Windows 8'e bir eleştiri daha

Windows 8'e yöneltilen son ve belki de en ciddi eleştiri, "işin uzmanından" geldi...

Windows 8'e bir eleştiri daha

Henüz resmi olarak duyrulmadan bile birçok tartışmaya sebep olan Microsoft'un "Modern", ya da eski adıyla "Metro" kullanıcı arabirimi, görücüye çıktıktan sonra da eleştirilmeye devam ediyor. Kullanılabilirlik uzmanı Jakob Nielsen, Windows 8 UI üzerine yaptığı çalışmadan sonra, sonucun "hayal kırıklığı" olduğunu belirtti.

Nielsen, çalışmalarını hem masaüstü hem de Surface tabletlerde 12 adet "deneyimli" PC kullanıcısıyla birlikte yürüttü. "Modern" UI'nin birçok yönden problemli olduğunu söyleyen Nielsen, özellikle uygulamalar arasında geçiş yapmanın zorluğundan yakındı.

Nielsen, Windows 8'in desteklediği farklı uygulamarı aynı anda çalıştırmaya yarayan "snapped view" özelliğini doğru düzgün çalıştıramadıklarını belirtti.

Modern UI'nin dokunmatik ekranlarda kullanılırken sıkıntı yarattığını söyleyen Neilsen, Windows 8 ekibinin Charms özelliğinin de hakkını veremediğini düşünüyor: "Microsoft'a karşı önyargılı değilim. Zaten UI tasarımlarını incelerken bir şirketi sevip sevmemeniz önemli değildir. Ancak Windows 8'in henüz Windows 7'nin kalitesine erişemediğini düşünüyorum. Dolayısıyla şimdilik Windows 8'e geçme gibi bir düşüncem yok. Umarım ilerleyen zamanlarda Microsoft hatasını düzeltip Windwos 9'la daha iyi bir şekilde karşımıza çıkar."

Okuyucu Yorumları