Windows 8'e geçmeden önce bunları cevaplayın

Windows 8'e geçeceksiniz ama nereden başlamalısınız? İşte temel Windows 8 rehberiniz!

Windows 8'e geçmeden önce...

Windows 8'e geçmek istiyorsanız cevaplamanız gereken bazı sorular var. Tercihiniz Windows 8'li bir tabletten yana mı olmalı? Yoksa dokunmatik ekranlı bir Windows 8 laptop'u mu satın almalısınız? Aşağıdaki soruları cevapladıktan sonra fikriniz çok daha netleşecek.

Windows'da kalmak istiyor musunuz? Veya başka bir işletim sistemi işinizi daha iyi görebilir mi?

Geleneksel masaüstü uygulamaları için Windows'da kalmak isteyeceksinizdir. Sadece tablet stili bir deneyim için Windows RT işletim sistemini tercih edebilirsiniz. Ancak bir tablet için Android'i tercih etmeniz halinde çok daha uygun fiyatlı cihazlar bulmanız mümkün.

Yeni bir PC satın almalı mısınız?

Varolan PC'nizde Windows XP, Vista veya Windows 7'den Windows 8'e geçmenin fiyatı oldukça uygun olacak (40 dolar). 2 Haziran 2012'den sonra satın aldığınız PC'yi 15 dolara Windows 8'e yükseltebileceksiniz.

Ancak yükseltme yapabiliyor olmanız, bunu yapmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz senelerde eski bir Windows sürümünün üzerine yenisini yüklemenin çeşitli sorunlara yol açtığını görmüştük. Yine de Windows 8'de bu tür sorunların çok daha az yaşandığını söyleyelim.

Hangisini seçmeli: Windows 8 mi, Windows RT mi?

Hangisini seçmeli: Windows 8 mi, Windows RT mi?

Hangisini seçmeli: Windows 8 mi, Windows RT mi?

Windows RT, Windows 8'in tablet ve melez cihazlara özel hazırlanmış bir sürümü ve ARM işlemcili cihazlarda çalışıyor. Windows RT'li cihazların temel farkı, sadece Windows uygulama mağazasında satılan uygulamaları çalıştırıyor olabilmesi.

Windows RT, uzun pil ömrü ve etkileyici donanımlarıyla ilgi çekecek gibi görüyor. RT'nin dezavantajı ise RT'li sistemleri fiyatı olacak gibi.

Dokunmatik ekrana ihtiyacınız var mı?

Windows 8 dokunmatik işlevler için geliştirilmiş bir işletim sistemi. Windows 8'i dokunmatik olmayan bir cihazda kullanmak ise zaman zaman güç olabiliyor. Masaüstünde herhangi bir sorun yok, ancak Metro arayüzünü kullanırken parmak hareketlerini taklit etmek için farenizi ekranın köşelerine götürmeniz gerekiyor.

Hangi stil PC'yi satın alacaksınız?

Geleneksel laptop ve masaüstü PC'lere ek olarak her PC üreticisi bir laptop ve tabletin öğelerine sahip melez cihazlar piyasaya sürüyorlar. Bu cihazlardan bazılarının ekranı dönebiliyor ve katlanabiliyor, bazılarının ekranı tamamen çıkabiliyor.

Okuyucu Yorumları