Windows 8'e şaşırtan destek!

Antivirüs devleri Windows 8'e ateş püskürürken, bu dev tam tersini yaptı...

Windows 8'e şaşırtan destek!

Windows 8'in yeni arayüzüyle mobil cihazlara ağırılık veriyor olması, bazıları tarafından onun güvenliğe daha az önem verdiği şeklinde yorumlanabilir. Ancak Windows 8'de güvenlik alanında yapılan çok sayıda değişiklik bulunuyor. Bunlar arasında en çok dikkat çeken yenilik, Windows 8'deki entegre Windows Defender aracı. Windows Defender artık sadece casus yazılımları değil tüm zararlıları algılıyor. Yeni Early Launch Anti Malware (ELAM) sistemi ise Windows 8 ön yükleme yaparken ilk olarak antivirüs yazılımının yüklenmesini sağlıyor. Tabi bu durum, antivirüs devlerinin de tepkisini çekiyor. Ama biri hariç...

ESET'ten güvenlik yazılımları sorumlusu Aryeh Goretsky, Windows 8'deki güvenlik geliştirmelerinden oldukça memnun. Goretsky, Windows Defender'ın ticari bir antivirüs çözümü satın alamayanlar veya almak istemeyenler için iyi bir seviyede güvenlik sunduğunu söylüyor. Goretsky'ye göre bir miktar korunma, hiç korunmamaktan daha iyi ve Windows 8'e bu seviyede bir yazılımı dahil eden Microsoft'u alkışlamak gerekiyor. Goretsky, Windows Defender'ın minimum koruma seviyesinin çıtasını yükselttiğini de düşünüor.

Goretsky, Windows Defender'ın diğer ücretsiz antivirüslere göre avatantajının size ücretli bir ürün satmaya çalışmaması olduğunu vurguluyor. Gerçekten de Windows Defender, banner'lar yoluyla herhangi bir reklam göstermiyor veya varsayılan arama motorunuza müdahele etmek istemiyor.

Windows 8'deki Secure Boot özelliği ise boot loader kodu dijital olarak imzalanmadığı sürece onun yüklenmesine engel oluyor. Bu sayede bazı rootkit'lerin önyükleme sırasında devreye girmesi engellenmiş oluyor.

Okuyucu Yorumları