Windows 8'e sürpriz yama!

Henüz satışa sunulmayan Windows 8'e gelen yeni yama, bakın neleri düzeltiyor...

Windows 8'e sürpriz yama!

Microsoft, yayımladığı bir güvenlik güncellemesi ile Windows 8 ve Windows Server 2012 kullanıcılarını şaşırttı. Çünkü her iki işletim sistemi de, henüz resmi olarak satışa çıkmış değil ve çok az sayıda insan bunları kullanıyor.

Yama Internet Explorer 10'un Adobe Flash Player bileşenindeki tam 25 güvenlik açığını kapatıyor. Adobe bundan sadece birkaç saat önce diğer tarayıcılardaki Flash eklentileri için bir yama yayımlamıştı. Internet Explorer'ın diğer sürümlerinin aksine, IE10'da Flash oynatıcısı tarayıcının bir parçası olarak geliyor, aynen Google Chrome gibi... Bilindiği gibi Adobe tarafından yayımlanan güvenlik yamaları Flash'ın eklenti sürümleri için geçerli, bu yüzden Internet Explorer'a bir yararı yok. diğer IE10 açıklarında olduğu gibi, yamaların ille de Microsoft tarafından gelmesi gerekiyor.

Flash konusundaki ilk yama Eylül ayında gelmişti. Microsoft Windows 8 sistemleri yamamakta geç kalmakla suçlanıyor, firma ise Windows 8 resmi olarak duyurulmadan önce yama yayımlamayı planlamadığın altını çiziyordu. Ancak bu son gelişme, firmanın eleştirilere kulak verdiğini ve yamalar konusunda daha hızlı davranmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Microsoft tarafından yapılan bir açıklamaya göre Windows 8 ve Windows Server 2012 kullanıcıları eğer otomatik güncellemeler açıksa bu yamaları otomatik olarak alacaklar. Otomatik güncellemeyi kapatmış olan kullanıcıların ise yamaları elle kurmaları gerekiyor...

Yama hakkında ayrıntılı bilgi buradan alınabilir.

Okuyucu Yorumları