Windows 8 hakkında 5 soru!

Windows 8'i artık daha iyi tanıyoruz ama bu 5 önemli soru hala cevaplarını bekliyor...

Windows 8'in soru işaretleri!

Microsoft'un tablet Windows 8'i duyurmasının ardından yeni işletim sisteminden neler bekleyebileceğimiz biraz olsun ortaya çıktı. Windows Phone görünümünün neredeyse her yere döşeme stilinin uygulanması büyük bir yenilik, ancak hala akla takılan bazı sorular var.

Windows 8, masaüstü kullanıcılarını mutlu edebilecek mi?

Yapılan tanıtımlarda Windows 8'in yeni işletim sistemi yanında Office gibi eski uygulamaları da çalıştırdığı görüntülendi. Ancak ARM işlemcisi üzerinde çalışan Windows, eski uygulama desteğine sahip olmayacak. Bu ise işletim sistemini çelişkide bırakıyor.

Microsoft, Windows 8'in geriye uyumlu olduğunu söylese de muhtemelen yeni donanım ve yazılımlara ihtiyaç duyacağız. Peki bu durumda eski masaüstü yazılımlarını da kullanmak isteyen kullanıcılar Windows 8'de ne yapacak?

Dokunmatik cihazlar, ARM işlemciler

Dokunmatik cihazlar, ARM işlemciler
Uygun fiyatlı ARM işlemciler de Windows 8'i taşıyabilecek mi?

Dokunmatik ekranlara gerçekten ihtiyaç var mı?

Microsoft'un tablet piyasasında pay edinmek istediğini anlıyoruz. Ancak masaüstü PC'mizi veya hatta bir netbook'u kullanırken elimizi kaldırıp ekrana sürme ihtiyacını çok nadir duyuyoruz. Windows 8 tabletlere büyük yenilikler getiriyor ancak gerçekten Windows'a dokunma ve Word, Excel'in dokunmatik sürümlerine ihtiyacımız var mı?

ARM cihazlar yeterince güçlü olacak mı?

Windows 8 tabletlerde ve dizüstülerde tanıtılırken oldukça iyi görünüyor, ancak zamanla bütçeye daha uygun ARM sistemler ortaya çıkacaktır. Peki bu sistemler Windows 8'in yeni özelliklerini kaldırabilecek mi? Veya yavaşlamalar, takılmalar ve Windows 8 mavi ekranlarıyla mı karşılaşacağız?

Açıklık ve Windows Live

Açıklık ve Windows Live

Ne kadar açık olacak?

Microsoft, Windows 8'in Web'in temel aldığı HTML5 gibi dilleri temel aldığını her fırsatta söylüyor. Bunun anlamı geliştiricilerin Windows 8 için web uygulamaları geliştirebilecek olması. Ancak bu, şirketin tipik yöntemlerinden oldukça farklı bir yöntem ve şirketin ne kadar açık olmak isteyeceği bir soru işareti.

Windows Live ne olacak?

HTML5 temelli bir işletim sistemine geçişin kurbanlarından biri de Microsoft'un yıllardır geliştirdiği Windows Live mı olacak? Microsoft'un Hotmail ve Messenger'ı bırakmayacağı kesin, ancak şirket .NET, Silverlight ve benzerlerini bırakmak gibi bir girişimde bulunabilecek mi?

Tabi ki, Microsoft'un bu soruları cevaplamak için henüz birkaç ayı var ve Mac OS X Lion'un da yayınlanmasıyla bu süre içinde çok şey değişebilir.

Okuyucu Yorumları