Windows 8'i istemiyorlar! Nedeni ise...

Önemli bir kullanıcı kesiminin Windows 8'i yok sayacağı ortaya çıktı. Peki ama kim bunlar?

Windows 8'e geçmeyecekler!

Microsoft, Windows 8 ile sadece tüketicileri değil büyük şirketleri de hedef alıyor. Şirketin kurumlar için yayınladığı Windows 8'e geçiş önerileri ve Surface'i tanıtırken söyledikleri bu kanıtlar nitelikte.

Ancak yapılan bir araştırma, birçok şirketin Windows 8'e geçmek istemediğini ortaya çıkardı. TechRepublic.com'un 1.200 IT çalışanı arasında yaptığı ankette katılımcılara şirketlerinin Windows 8'e geçme planları soruldu. Katılımcıların yüzde 23.8'i Windows 8 güncellemesini atlayacaklarını söylerken yüzde 49.9'u "Windows 8'e geçişi şu an planlamadıklarını" ancak ileride fikirlerini değiştirebileceklerini söyledi. Şirketinin önümüzdeki 12 ay içinde Windows 8'e geçeceğini söyleyen IT çalışanı oranı ise sadece yüzde 10.7 olarak ortaya çıktı. Katılımcıların yüzde 4.6'sı ise Windows 8'e ilk hizmet paketinin çıkmasıyla beraber geçeceklerini söylediler. Yüzde 11'lik kesim ise Windows 8'e geçmeyi planladıklarını, ancak bunun ne zaman olacağını bilmediklerini söyledi.

Ankete göre Windows 8'in yeni dokunmatik arayüzü, şirketlerin yeni işletim sistemine geçmek istememelerindeki en önemli faktör (yüzde 41.4). Ancak Windows 8 hakkında yapılan olumlu yorumlar ve incelemeler, şirketlerin fikrinin değişmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları