Windows 8'i "sıfırlama" ve "yenileme"!

Windows 8 sorun çıkardığında onu verilerimizi kaybetmeden baştan yüklemek, işte böyle olacak!

Win 8 böyle "tazelenecek"!

Şubat ayının sonlarında beta sürümü yayınlanacak Windows 8'deki yeni bir özellik sayesinde işletim sistemini en baştan yüklemek kolay ve hızlı bir hale gelecek. Building Windows 8 adlı resmi Microsoft blog'unda anlatılanlara göre Windows 8'i baştan yüklemeye yönelik iki işleve sahip olacağız: Sıfırlama ve yenileme.

Windows başkanı Steven Sinofsky, sıfırlama ve yenileme işlevlerinin arasındaki farkı şöyle açıklıyor. PC'mizi sıfırladığımızda tüm kişisel verilerimizi, uygulamalarımızı ve ayarlarımızı kaybedeceğiz ve Windows'u yeniden yüklemiş olacağız. Sıfırlama işlevi 6 dakika ile 23 dakika arasında tamamlanıyor (BitLocker etkin ise daha kısa sürüyor)

Yenile işlevi ise tüm kişisel verileri, Metro uygulamalarını önemli ayarları saklayacak ve Windows'u yeniden yükleyecek. Bu işlem ise yaklaşık 8 dakika sürüyor.

Sinofsky, başta her sorunu onaran bir düğme meydana getirmek istediklerini, ancak isteklerinin bu şekilde iki seçenek olarak evrimleştiğini söylüyor.

PC'yi sıfırlama ve yenileme ekran görüntüleri

PC'yi sıfırlama ve yenileme ekran görüntüleri

Verilerimizin güvenli bir şekilde kaldırılmasını istersek (örneğin PC'mizi satıyorsak), daha uzun bir süre beklememiz gerekecek.

PC'yi sıfırlama ve yenileme ekran görüntüleri

Windows 8'i "yenile" işlevi ile baştan yüklediğimizde, Metro uygulamaları korunacak. Ancak web sitelerinden ve disklerden yüklediğimiz programlar silinecek ve bunları tekrar yüklememiz gerekecek.

Ya Windows 8 açılmazsa?

Ya Windows 8 açılmazsa?

Windows 8 başlamıyorsa, onu Windows RE arayüzünden kurtarmamız mümkün olacak. Bu Windows'a da erişemiyorsak, Windows 8'in beta sürümündeki kurtarma USB diski oluşturma işlevi ile oluşturduğumuz USB disk, imdadımıza yetişecek.

Bu sayede açılmayan PC'mizi de yenileyebilecek veya sıfırlayabileceğiz.

Ya Windows 8 açılmazsa?

Okuyucu Yorumları