Windows 8 için Firefox çok yakında!

Mozilla'nın Windows 8 için geliştirdiği çok özel Firefox sürümünden yeni haberler var...

Win 8'in Firefox'u geliyor!

Sene başında Mozilla, Windows 8'in Metro (yeni adıyla "Modern") arayüzüne özel bir web tarayıcı, yani özel bir Firefox sürümü geliştireceğini açıklamıştı. Projedeki programcılardan Brian Bondy,konu hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Blog'undaki yeni mesajda Bondy "Metro arayüzüne özel tarayıcı tutarlı bir şekilde ilerliyor ve gelişmeler gayet güzel" dedi. Bondy, Windows 8 için Firefox'un önizleme sürümünün yılın üçüncü çeyreğinde çıkmasının planlandığını da belirtti. Programcı ayrıca 2012'nin son çeyreğinde bir beta sürümünün çıkacağını da ekledi.

Brian Bondy, Windows 8 Firefox ekibinin geliştirdiği bazı özelliklerin de listesini verdi. Bunlar arasında çökme raporu, PDF görüntüleyici, penceresiz Flash desteği gibi işlevler var. Eklenti desteği Windows 8 sürümünün başlangıçta parçası olmayacak ama ileride bu destek de kullanıcılara sunulacak.

Bondy ayrıca şunları söyledi: "Metro ve masaüstü arayüzleri arasında bir senkronizasyon özelliği olacak. Kurulum gerektirmeyen bir işlev olacağını umuyoruz ama en kötü ihtimalde halihazırdaki senkronizasyon işlevinden yararlanacağız."

Okuyucu Yorumları