Windows 8 için iTunes'u fazla beklemeyin!

Microsoft'un tüm çabasına rağmen, Apple'ın Windows 8'li tablet sahiplerini sevindirmeye niyeti yok!

Apple'dan Win 8'e kötü haber!

Apple'ın popüler uygulaması iTunes, Mac ve iOS kullanıcıları dışında da hayranlara sahip. Pek çok Windows kullanıcısı, müzik ve video arşivini iTunes aracılığıyla yönetmeyi ve alışverişlerini uygulamanın mağaza bölümünden yapmayı tercih ediyor. Ancak iTunes'un son sürümünü Windows 8 işletim sistemli dokunmatik tabletlerde kullanmak isteyenler uzun süredir bekliyor. Microsoft'tan gelen son açıklamalar bu bekleyişin daha çok uzayabileceğini gösteriyor.

Microsoft'un Windows bölümü finans direktörü Tami Reller, CNN'e yaptığı açıklamada iTunes hayranlarını endişelendiren gecikmeye açıklık getirdi: "Windows 8 iTunes uygulamasını yakın zamanda beklememek gerek. iTunes'u bekleyen çok kullanıcı var. Biz tüm hazırlıkları yaptık, bekliyoruz. Yani gecikmenin nedeni bizim çaba göstermemiş olmamız değil." Apple'ın bu kadar gecikmiş olmasının nedeninin, Windows 8 tablet kullanıcı sayısının düşüklüğü olduğu düşünülüyor.

Şu an Windows 8 tablet kullanıcılarının iTunes kullanabilmek için uygulamanın masaüstü sürümünü yüklemeleri ve dokunmatik ekranlı cihazlarına fare ve klavye bağlamaları gerekiyor.

Okuyucu Yorumları