Windows 8 için şok karar!

MS, Vista ile hayatımıza giren, 7 ile iyice alıştığımız bu özelliği şok kararla Win 8'den çıkardı!

Windows 8 için şok karar!

Microsoft geçtiğimiz gün, yeni işletim sistemi olan Windows 8 hakkında belki de bugüne dek yaptığı en önemli açıklamayı yaparak, ilk defa Vista ile kullanılan ve Windows 7'de de kendisiyle içli dışlı olduğumuz "Aero" arabirimini daha fazla kullanmayacağını ilan etti.

Windows 8 kullanıcı deneyimi takımının başında bulunan program yöneticisi Jensen Harris ise "world blog post" üzerinden yaptığı bir açıklamada, yeni kullanıcı arabiriminin Aero'da bulunan cam ve yansıma özelliklerini geride bırakacağını belirtti ve eklendi; "Widows 8 ile birlikte kullanacağımız arabirim çok daha temiz ve net olacak."

Harris'e göre yeni arabirim çok daha geleneksel bir yapı sunacak ve yeni Metro sitili arabirime benzeyecek. "Sonuç olarak biz de masaüstünün görüntüsünü Metro estetiğine daha yakın bir hale getirmeye çalışıyoruz. Tabi bunu yaparken pencere kenarlarındaki krom dokuyu, kontrol sistemini ya da sistem arabirimini bozmadan yapmaya çalışıyoruz." diyen Harris sözlerine şöyle devam ediyor; "Yaptığımız yeniliklerle yüzeyleri daha düz bir hale getirdik ve yansımaları ortadan kaldırdık. Kısacası Aero Glass sisteminin ötesine geçtik."

Peki yeni arabirim nasıl olacak? Haberimizin ikinci sayfasında...

Yıllardır kullandığımız Aero arabirimine veda

Yıllardır kullandığımız Aero arabirimine veda
Arabirimin son hali, Windows 8 piyasaya çıkmadan tanıtılmayacak

Windows 8 ile karşımıza çıkacak olan bu yeni ve farklı arabirim ise ne yazık ki sistem tam anlamıyla piyasaya çıkana kadar son kullanıcıya tanıtılmayacak. Firmanın yapacağı son "Customer Preview"i ise şimdilik Haziranın ilk haftası olarak belirlenmiş durumda. İşin ilginç yanı Microsoft'un arabirim bilgilerini ilk kez bu kadar gizli tutuyor olması. Windows Vista ve 7 için yapılan arabirimler, ürünler piyasaya çıkmadan haftalar hatta aylar önce kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Harris'in yaptığı açıklamada dikkat çeken noktalardan bir diğeriyse Windows 8 arabiriminin yeniden tasarlanması altında yedi farklı amaç bulunması. Bunların başında günümüzde giderek yaygınlaşan tablet bilgisayarlar gibi dokunmatik cihazlar için rahat bir kullanım yer alıyor. Aynı zamanda enerji sorunu yaşayan mobil cihazlar da yeni işletim sisteminin üzerine fazlasıyla titrediği noktalardan sadece bir diğeri.

Okuyucu Yorumları