Windows 8 ile değişen "şey!"

Microsoft, Windows 8 ile birlikte diğer Windows'larda çok sık gördüğümüz bu "şeyden" de vazgeçiyor!

Windows 8 ile değişen "şey!"

Windows 8 henüz RTM seviyesindeyken, yani piyasaya sürülmemişken güncellendi. Bu da Microsoft'un yeni dönemde daha hızlı ve daha çevik bir işletim sistemi üreticisi olma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Sistemde yapılan değişiklikler pil ömrünü artırmayı, başlangıç ekranının performansını yükseltmeyi, uygulama ve aygıt sürücüsü uyumluluğunu artırmayı ve genel güncellemeleri içeriyor.

Microsoft geçtiğimiz Windows sürümlerinde büyük değişiklikler içeren servis paketlerini çok uzun süreler sonunda yayımlardı. Artık bu kural da değişiyor. Küçük bir örnek vermek gerekirse, Windows 7 SP1'in 2011 Şubatında, işletim sistemi çıktıktan 16 ay sonra kullanıcılara yollandığını, aynı sürenin Windows Vista ve XP için ise 1 yıl civarında olduğunun altını çizelim.

Windows ve Windows Live grup yöneticisi Steven Sinofsky konu hakkında yaptığı bir açıklamada "amacımız Windows 8 kullanıcılarının Windows 8 piyasaya çıktığında en son sürücüler ve teknolojilerle güncellenmiş bir işletim sistemine sahip olmalarıdı." şeklinde konuştu. Anlaşılan firma Windows 8'in piyasaya sürüldüğü andan itibaren her şeyin sorunsuz işlemesine özen gösteriyor, kimsenin yeni Windows'da bir problem olduğunu yazmasını istemiyor! Bu yeni güncellemelerin ayrıntılarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları