Windows 8'in boyut bilmecesi!

10 inç'lik tabetten 50 inç'lik TV'ye kadar pek çok ekranda çalışacak Win 8, bunu nasıl başaracak?

Windows 8'in boyut bilmecesi!

Windows 8, 30 inç (ya da daha büyük) PC monitörlerinden, 10inç (ya da daha küçük) tablet ekranlarına kadar çok büyük bir yelpazede çalışacak. Tabi bu da Metro uygulamalarının bu kadar çeşitli ekrana uyumlu şekilde tasarlanmasını gerektiriyor. Windows 8'in "snap" özelliği, aynı anda iki Metro uygulamasının aynı pencerede çalışmasına olanak veriyor, aynı uygulamalar hem "dikey" hem de "yatay" olarak da çalışmak zorunda.

Windows 8 uygulama geliştiricileri blogunda yayınlanan son yazıda Microsoft'tan Chris Jones, geliştiricilere uygulamalarının farklı boyutlarda ve durumlarda nasıl görüneceği ve çalışacağı konusunda yardım sunuyor. Farklı ekran çözünürlüklerine uygulamanın vereceği reaksiyon için Jones, "XAML ve HTML ile yazılan Windows 8 uygulamalarında ekran boyutunu ve durumunu idare etmek için, basitçe geri çağırım fonksiyonlarını ilgili frameworklerin sağladığı uygun etkinliklere tutturun" diyor.

Ve resimler... Haberimizin ikinci sayfasında...

Peki resimler ne olacak?

Peki resimler ne olacak?

Uygulamalarda bulunan resimlerin uygun orantılanması için ise, "Snap modunda, arkaplanı dolduracak ufak bir resim indirmek isteyebilirsiniz veya doldurma modunda standart 4:3 oranında bir resim kullanmak isteyebilirsiniz ya da tam ekran-yatay modda 16:9 oranında bir resim kullanmayı düşünebilirsiniz. Ek olarak, ekran yüksekliğine bağlı olarak farklı görünüş oranlarında farklı çözünürlüklere sahip resimler de kullanabilirsiniz" diyor Jones.

Jones ayrıca, geliştiricilerin blogda bulunan tavsiyeleri ve örnek kodları göz önünde bulundurdukları takdirde uygulama kodlarının, büyük ya da küçük ekran veya yatay ya da dikey durumda olması fark etmeksizin çalışacağını göreceklerini söylüyor.

Okuyucu Yorumları