Windows 8'in çözünürlük gereksinimi düşüyor!

Özellikle bir kesimin büyük tepkisini çeken Windows 8 kısıtlaması, Windows Blue ile tarih olabilir!

Windows 8'den geri adım!

Windows 8 hakkında ilk bilgilerin ortaya çıktığı Mart 2012'de Microsoft, yeni işletim sisteminin çözünürlük konusundaki kısıtlamalarından da bahsetmişti. Bu kısıtlamalara göre Windows 8 uygulamaları 1024x768 çözünürlüğünde tam ekran çalışabiliyorlardı, ancak ekranın kenarına yaslama ("Snap View") işlevinden faydalanmak için en az 1366x768 çözünürlüğüne sahip olmanız gerekiyordu.

Windows 8'in şu anki sürümünde ekranı ikiye bölebilseniz de, tam ortadan bölemiyorsunuz ve uygulamalardan biri ekranın sadece dörtte birini kaplayacak boyuta küçültülüyor. Windows Blue'dan sızan görüntüler ise Microsoft'un ekranı artık tam ortadan ikiye ayırabileceğimizi ve hatta dörde bölebileceğimizi gösteriyor.

Bundan fazlası da var. Blue'da geri çekilen ekran çözünürlüğü gereksinimi, artık 1024x768 çözünürlüklü monitörlerde de Snap View işlevini kullanmanıza izin veriyor (önceden izin verilen en düşük çözünürlük 1366x768 idi). İlk olarak McAkins Online'ın farkettiği bu değişiklik, Windows Blue'nun 7-9 inç'lik ekranlar için optimize edildiği söylentilerini doğrulayan bir yenilik olabilir.

Okuyucu Yorumları