Windows 8'in Firefox'u!

Daha önce Metro için bambaşka bir Firefox geleceği duyurulmuştu. Şimdi de detaylar geliyor...

Windows 8'in Firefox'u!

Hüseyin Cem Köylü

Birkaç hafta önce, Mozilla programcılarından Brian Bondy, Windows 8 Metro için Firefox geliştirilmelerine başladıklarını duyurmuştu. Bu hafta ise şahsi blogunda işlemle ilgili yeni bilgiler verdi: "Geçtiğimiz hafta en zor bölümü atlattık ve artık her şey yoluna oturmaya başladı. Pek çok WinRT geliştirme konu başlıkları iyice doldurulmalı çünkü C++ ile Metro uygulaması yapmaya çok benziyorlar."

Ayrıca Bondy, tadımlık birkaç ipucu da veriyor. Windows 8'deki Firefox'un bir XAML penceresine sahip olacağını fakat yine de "ekrandaki tüm alanın boyanması için" DirectX kullanacaklarını belirtiyor. Bu, Microsoft'un Windows 8 uygulama blogunda bahsettiğin XAML ve DirectX'in Metro stili kullanıcı arayüzünde beraber kullanılmasına örnek olacak gibi görünüyor.

Bondy, ek olarak Windows 8'deki Firefox'un "snap" özelliğine sahip olacağını söyledi; yani başka bir Metro uygulamasını kullanırken bir yandan Firefox'u da yan tarafta kullanabileceksiniz.

Bondy, Windows 8'deki Firefox'un, eski sürümlerin bir portu değil, yepyeni bir Firefox olacağı müjdesini de verdi: "Metro'daki Firefox, masaüstünde kullandığınız Firefox'un basit bir kopyası olmayacak, Metro arayüzüyle savaşmak yerine onu benimsiyoruz."

Okuyucu Yorumları