Windows 8'in hangi sürümünü seçmeli?

Windows 8'in sürümleri resmen duyuruldu... Peki ama hangi sürüm size göre, hangisini tercih etmeli?

Windows 8; ama hangisi?

Microsoft, Windows 8'in yayınlandığında üç sürümünün olacağını açıklamıştı. İlgili blog gönderisinde bu sürümlerin isimleri ve bazı detayları da verildi. Peki hangi Windows 8 sürümünü seçmeniz gerekecek?

Microsoft, Windows 8 ile seçim yapmanızı daha kolay hale getiriyor. Bilindiği gibi Windows 7'nin farklı işlevlere sahip çok sayıda sürümü bulunuyordu. Windows 8'de ise bu seçim, tüketici ve iş olmak üzere ikiye düşürülmüş durumda. Windows RT ise, satın alınabilen bir işletim sistemi değil ve ARM tabanlı tablet ve PC'lerle ön yüklü gelecek.

Windows 8 Pro, temel Windows 8 sürümünün aksine ağ domain'ine katılabiliyor ve Grup İlkesi'nden faydalanabiliyor. Bunun yanında BitLocker, Şifreli Dosya Sistemi (EFS) gibi bazı önemli güvenlik özelliklerine de sahip. Tüm bu özelliklere ihtiyacınız olmayabilir, ancak kırpılmış bir Windows'a sahip olmaktansa seçimin sizin elinizde olması açısından Windows 8 Pro, bizce daha uygun bir seçenek. Şu an Windows 7 Ultimate veya Windows 7 Professional kullanıyorsanız, tercihiniz yine muhtemelen Windows 8 Pro'dan yana olacaktır.

Okuyucu Yorumları