Windows 8'in heyecan veren 5 yeniliği!

Windows 8'i heyecanla beklememize neden olan en önemli 5 yeniliği içeride...

Windows 8'in 5 yeniliği!

Microsoft, Windows 8'in çıkış tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, yeni işletim sisteminin 2012'de piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Peki Windows 8'de bizleri heyecanlandıracak bir şey var mı? İşte Windows 8'in bilgisayarlar hakkında bildiklerimizi değiştirebilecek 5 özelliği:

Ribbon arayüzü

Tartışmalara konu olan ribbon arayüzü, Microsoft Office'den Windows'a da gelmek üzere. Birçok kullanıcı ribbon'dan nefret etse de, büyük bir kesime göre eski araç çubuklarından daha kullanışlı ve işimizi hızlandırıyor.

Internet Explorer 10

Internet Explorer 9 çıktığı günden beri Internet Explorer 10 hakkındaki detaylar hakkında fısıltılar, kulağımıza geliyor. Internet Explorer 9 sadece Vista ve Windows 7'yi desteklerken; IE10 Vista'yı desteklemeyecek, sadece Windows 7 ve sonraki Windows platformlarında çalışacak.

Windows Store ve diğerleri

Windows Store ve diğerleri
Windows Store, Metro uygulamaları için tek kaynak olacak

Windows Store

Ubuntu ve Apple gibi rakiplerini örnek alan Microsoft, çevrimiçi bir Windows mağazasını Windows 8 ile beraber bizlere tanıtacak. Bu mağazadan Windows 8 için tasarlanan Metro stili uygulamaları satın alabileceğiz. Hatta Metro uygulamaları, sadece bu mağazadan yüklenebilecek.

USB çubuğunda işletim sistemi

Windows 8'in en iyi özelliklerinden bir tanesi de USB bellek üzerinden direkt olarak kullanılabilecek olması. Bu sayede Windows'unuzu yanınızda götürüp, PC'nin olduğu herhangi bir yerde kendi Windows'unuzu kullanabileceksiniz.

Tabletler

Windows 8 ARM mimarisine sahip tabletlerle de çalışacak. Metro arayüzü ve genel olarak Windows 8'in tasarımı, dokunmatik cihazlara göre geliştirildiğinden işletim sisteminin tabletlerde başarılı olması olası.

Okuyucu Yorumları