Windows 8'in logosu yerden yere vuruldu!

Windows 8 ile gelecek yeni Windows logosu görünüşe göre pek de sevilmedi! İşte ilk tepkiler...

Windows logosuna taş yağmuru!

Uzun zamandır merakla beklenen Windows 8'in düz bir logoyla ortaya çıkması, hayal kırıklığı yaratmıştı. Logo, teknoloji dünyasının eleştiri oklarını üzerine toplamaya devam ediyor, ancak önce isterseniz Microsoft'un onu nasıl açıkladığını öğrenelim.

Microsoft'tan Kullanıcı Deneyimi Direktörü Sam Moreau, blog'unda şunları yazıyor: "Windows logosu güçlü ve yaygın olarak tanınan bir işaret, ancak geriye giderek onu incelediğimizde logomuzun evrimleştirmenin Metro stili tasarım prensiplerimizi daha iyi yansıtacağını düşündük. Aynı zamanda önceki logoların güçlü karakteristikleriyle tekrar bağlantı kurma fırsatının da var olduğunu farkettik."

Windows 8'in logosuYani Microsoft, yeni logosuyla Windows 1.0'ın logosuna bir gönderme de yapıyor. Moreau'ya göre yeni logo, Microsoft'un bazı tasarım hedeflerini yerine getiriyor. Zira Microsoft, logo'nun hem modern, hem de klasik olmasını hedefliyor. Moreau'ya göre yeni logo, hava alanlarındaki ve metrolardaki işaret sistemlerinin karakteristiklerine sahip. Yeni logonun aynı zamanda alçak gönüllü ancak kendinden emin olması gerekiyormuş.

Logoya yapılan eleştiriler

Logoya yapılan eleştiriler

BetaNews'dan Joe Wilcox'a göre ise Microsoft'un logosunu Titanic'in batmasının yüzüncü yılında değiştirmesinde, şiirsel bir anlam yattığını söylüyor. Wilcox'a göre yeni amblem yeterince ayırt edici değil ve "bir marka felaketi".

Forbes'ten E.D. Kain, yeni logodaki dört mavi bölmenin dizilişini beğense de amblemin Finlandiya bayrağına benzediğini ve "Windows 8" sözcükleriyle birleştirildiğinde soluk göründüğünü söylüyor. Kaine'e göre logo'daki bir şey, onun pek de modern gibi görünmemesini sağlıyor.

Grafik tasarımcısı Armin Vit ise kullanılan yazı tipinin ve Windows penceresinin çok kötü olduğunu düşünüyor.

"Eski Windows logoları pencerelerden çok bayraklara benziyordu" diyen ZDnet'ten Larry Dignan, ekliyor: "Windows 8 logosu, bu pencreyi malesef bana veriyor ancak ondan atlamak istiyorum."

Time dergisinden Harry McCracken ise "Logoyu beğendim" "en azından beğenmemiş değilim" diyor.

The Register'dan Iain Thomson ise duruma farklı bir açıdan yaklaşıyor: "Microsoft'un bu tür bir şey için neden bu kadar çok çaba harcadığı merak konusu. Sonuçta bir Windows PC'si alırken logo'nun ne kadar güzel olduğuna kim bakar ki? Apple fanboy'ları bile bunu yapmazlar."

Okuyucu Yorumları