Windows 8'in Salı güncellemeleri geliyor

Microsoft, Windows 8 için kritik bir yama yayınlıyor! Ama hepsi bu kadarla sınırlı da değil...

Windows 8'e kritik yama!

Microsoft, önümüzdeki Salı günü yayınlayacağı yama sayısının 7 olduğunu açıkladı.

Bu yamalar arasında Windows 8 ve Windows RT için bir kritik güncelleme bulunuyor. Yamalar ayrıca Windows, Office ve SharePoint Server'daki 12 açığı kapatacak. Bu arada Microsoft, bir Türk sertifika yetkilisi (CA) tarafından yanlışlıkla yayınlanan dijital sertifikaların hacker'ların eline geçtiğini söyleyerek uyarıda bulundu. Şirket, bu duruma tedbir olarak sözkonusu sertifikaları güvenilen sertifikalar arasından kaldırdı. Sertifika güncellemeleri Windows 7 kullanıcılarına otomatik olarak sunulurken, Windows XP kullanıcılarının yayınlanan güncellemeleri yükleyebilmesi için Windows Update'i kullanması gerekiyor.

Internet Explorer 6, 7 ve 8'de 7 Aralık'tan beri hacker'ların kullandığı sıfırıncı gün açığıyla ilgili bir yamayla ilgili herhangi bir bilgi ise verilmedi. nCircle Security'den analist Andrew Storms, saldırıların hızlanmaması halinde yamanın bu denli erken gelmesini beklemediğini söyledi.

Güvenlik profesyonelleri, Windows XP'den Windows 8'e kadar tüm işletim sistemlerini, Office 2003 ve Office 2007'yi etkileyen, kritik olarak sınıflandırılan 2 numaralı "bülten"e dikkat çektiler. Bununla birlikte en önemli yamanın, Vista SP2, Server 2008 ve Windows 8'yi etkileyen 5 numaları yama olacağı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları