Windows 8'in yan etkisi

Herkes merakla Windows 8'i bekliyor ama yeni Windows, şimdilik bir de yan etkiye sahip...

Windows 8'in yan etkisi

Windows 8'in çıkışını bekleyen tüketiciler, yeni bilgisayar alımını erteliyor. IDC'nin yayınladığı yeni bir rapora göre Windows 8 hakkında daha fazla bilgi edinmek, diğer bir deyişle yeni işletim sistemini piyasada görmek için bekleyen tüketiciler, yeni Windows'u görene kadar karar vermeyecek.

Microsoft CEO'su Steve Ballmer, Windows 8 ve Surface tabletlerin Ekim'de piyasaya çıkacağını belirtmişti. Ayrıca şirket, yeni işletim sisteminin üretici sürümünü gelecek ay piyasaya çıkarmayı planlıyor.

IDC'nin raporuna göre satışların yavaşlamasının tek nedeni bu değil. ABD'de yılın ikinci çeyreğinde düşen satışlar, içinde bulunduğumuz çeyrekte de hızlanmayacak. Bunun sebepleri arasında dizüstü pazarındaki doygunluk, satıcıların stoklarını azaltmak amacıyla siparişlerini yavaşlatmış olması ve kurumsal müşterilerin bilgisayar yenileme sürelerinin uzaması sayılıyor. Yavaşlayan ekonomi ve tüketici güveninin eksikliği de önemli unsurlar olarak göze çarpıyor.

IDC kişisel bilgisayar araştırma ekibinin başındaki David Daoud "PC satışlarının dördüncü çeyrekten önce artmasını beklemiyoruz. Bu da üçüncü çeyrek hakkında temkinli tahminlerde bulunmamıza yol açıyor" diyor.

Okuyucu Yorumları