Windows 8'in yeni PC'ye ihtiyacı yok

Windows 8 çıktığında bugünkü PC'lerimiz çöp mü olacak? İşte Win 8'in donanım gerçekleri...

Win 8 için yeni PC şart mı?

Windows Vista ile sistem gereksinimleri konusunda iyi bir ders alan Microsoft, geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada Windows 8'in kullanıcıları yeni bir PC alması için zorlamayacağını söyledi.

Salı günü Taipei'de gerçekleşen basın toplantısında Windows 8'i tanıtan Microsoft'tan Michael Angiulo'nun konu hakkındaki sözleri şöyleydi:
"Windows 7'yle başlattığımız akımı koruyor ve sistem gereksinimlerini ya aynı bırakıyoruz ya da daha düşük tutuyoruz. Böylelikle Windows 8 de çoğu makinede çalışabilecek çünkü sistem gereksinimleri Windows 7 ile aynı ya da Windows 7'den daha düşük olacak."

"Windows 8'le birlikte gelen yeni özelliklerden biri de kullanıcı arayüzüne uyumlu olarak bir zekâ eklemiş olmamız. Bu özellik sayesinde Windows, sahip olduğunuz donanıma göre hareket edecek. Yeni bir PC almanız ya da bilgisayarınızın özelliklerini yükseltmeniz sonucunda Windows buna uyum sağlayacak."

Dokunmatik özelliği etkin olarak gelecek olan yeni işletim sistemi, normal PC'lerde de klavye ve fare aracılığıyla gezinmesi akıcı bir halde olacak. Anguilo, bu noktaya değinebilmek için Windows 8'i farklı platformlarda gösterdi.

Okuyucu Yorumları