Windows 8'iniz daha da hızlı açılsın!

Zaten hızlı açılan Windows 8'inizin daha da hızlı açılması mümkün! Nasıl mı?

Win 8 daha da hızlı açılsın!

Windows 8'e yeni giriş ekranı, başlat menüsünün yokluğu nedeniyle kusur bulabilirsiniz, ancak işletim sisteminin açılış süresi gerçekten de etkileyici. Ancak onu daha da hızlı açmanız mümkün.

Üçüncü parti uygulamalar açılış sürenizi zaman içinde önemli ölçüde uzatabilir. Arada sırada yapacağınız temizlikle Windows 8'in açılış süresini tekrar kısaltmanız mümkün. İşte yapabilecekleriniz.

Açılış sürelerine göz atın

Son önyükleme sürelerinizi Windows Olay Görünütleyicisi içinden görebilirsiniz. Bunun için Win+W tuş kombinasyonunu kullanın ve olay yazın, ardından Olay Günlüklerini Görüntüle'ye tıklayın. Uygulama ve Hizmet Günlükleri > Microsoft > Windows > Diagnostics Performance yolunu izleyin. Burada kimlik numarası 100 olan olaylara göz atmanız gerekiyor.

Hızlı başlatma seçeneği etkin mi?

Windows 8, açılışı hızlandıran Hızlı Başlatma işleviyle beraber geliyor. Bu işlev, Windows'u kapattığınızda onun kısmen "hazırda bekletilmesini" sağlıyor, yani kernel oturumu ve aygıt sürücüleri sistem sürücüsündeki hiberfil.sys dosyasında saklanıyor. Bilgisayarı açtığınızda ise bu dosyadaki bilgiler, sistemi devam ettirmekte kullanılıyor.

Hızlı Başlatma'nın etkin olup olmadığını Güç Seçenekleri > Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin yolunu izleyin. Hızlı başlatmayı aç seçeneğinin işaretli olduğundan emin olun.

Eğer açılışla ilgili sorun yaşarsanız, bu işlevi kapatın. Hızlı Başlatma, açılışta size 1 dakikanın üzerinde zaman kazandırabilir.

Başlangıçtaki programları ve hizmetleri kapatın

Başlangıçtaki programları ve hizmetleri kapatın

Başlangıçtaki programları kapatın

Windows 8'de geliştirilen Görev Yöneticisi, artık başlangıç programlarını yönetmenize de izin veriyor. Windows 8'de masaüstünde görev çubuğuna sağ tıklayın ve Görev Yöneticisi'ne tıklayın. Sol alttaki "Daha fazla ayrıntı"ya tıklayın, ardından Başlangıç sekmesine tıklayın.

"Başlangıç etkisi" "Yüksek" veya "Orta" olan herhangi bir işlevi devre dışı bırakmanız, başlangıç sürenize olumlu etki edecektir.

Başlangıç hizmetlerini kapatın

Windows, açılışta birçok hizmeti otomatik olarak başlatır. Bu hizmetlerin bazıları gereksiz yere PC'nizi meşgul ediyor olabilir. Windows+R tuşlarına basın, msconfig yazıp Enter'a basın. Sistem Yapılandırması penceresinde Hizmetler sekmesine geçin. İhtiyacınız olmayan hizmetleri burada devre dışı bırakabilirsiniz. Microsoft hizmetlerini ve donanımınızla ilgili hizmetleri kapatmamanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları