Windows 8, iPad'i yenebilir mi?

Windows 8'li tabletler ortaya çıktı. Peki Windows 8, iPad'i tahtından indirecek kadar iyi mi?

Win 8, iPad'i devirebilir mi?

Windows 8'in tablet sürümünün tanıtıldığını size bu haberimizde bildirmiştik. 2012'de çıkması beklenen Windows 8'in tablet alanındaki en büyük rakibinin çıkması muhtemel olan bir iPad 3 olacağını söylemek çok da yanlış olmaz.

Windows 7 gibi bir masaüstüne sahip olacak yeni işletim sisteminin aynı zamanda Windows Phone 7'deki gibi bir arayüzü olacak. İki işletim sisteminin karışımı gibi görünen bu durum, kendini rakiplerinden büyük ölçüde ayırabilir. Özellikle iPad'in bir uygulama canavarı olduğunu düşünürsek tam bir "iş" cihazı olduğunu söylemek aslında zor. Ancak tanıtılan Windows 8 tabletin iş yönüne de büyük ölçüde destek verildiği ve iPad'le yapamadığınız işlemleri yapabileceğiniz düşünülüyor.

Hem evde hem ofiste...

Hem evde hem ofiste...
Önümüzdeki yıl çıkması beklenen iPad 3'ün de "ofis" yaşantısına büyük katkı yapacak özellikleri olabilir...

Artık yolda Windows Phone tipi arayüzle tabletiniz üzerinde çalışmalar yaparken, iş yerinize geldiğinizde tabletinizi bir ekrana, klavyeye ve fareye bağladığınızda geleneksel Windows masaüstüyle tabletinizi tam bir iş makinesine dönüştürebilirsiniz. Windows 8'i diğer tabletlerden ayıran en büyük özellik olarak görülen bu işlem, tablet piyasasındaki yarışı bir boy arttıracak gibi görünüyor.

ARM işlemcilerle gelecek olan Windows 8'in Qualcomm desteği de yakın zamanda duyuruldu. Microsoft'un geleneksel Intel ve AMD işlemcilerinin de dışına çıkması kullanıcıyı şaşırtan detaylardandı. Piyasadaki yarışa dahil olmak için AMD'nin ve Intel'in de farklı işlemcilerle üreticilerin karşısına çıkması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları