Windows 8 kafa karıştırdı!

Windows 8 Tüketici Önizleme sürümünden alınan bu görüntü, yeni Windows hakkında kafaları karıştırdı!

Windows 8 kafa karıştırdı!

Hüseyin Cem Köylü

Daha önce, sızan HP belgelerinde Windows 8'in kaç farklı sürümde piyasaya sürülebileceği hakkında bilgiler olabileceğini sizlerle paylaşmıtık. Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi'nden gelen yeni ekran görüntüleri, 32 ve 64 bit olmak üzere Standart, Professional ve Enterprise (Kurumsal) sürümlerinin olacağını garantiledi diyebiliriz.

Windows8Beta.com tarafından keşfedilen yeni Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi kayıt defteri dosyaları, yeni işletim sisteminin muhtemel listesi hakkında bilgi veriyor olabilir. Bu resimlere baktığınızıda şunu düşüneceksiniz: Daha önce verdiğimiz haberin aksine Windows 8, üçten fazla sürümde yayınlanabilir, hatta Windows 7'den daha fazla sürümde bile yayınlanabilir.

Windows 7'de var olan sürümleri zaten tanıyacaksınız: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve artık olmayacağı söylenen Ultimate. Fakat, Windows 8'de ek olarak "prerelease (ön sürüm) ARM" sürümü de bulunmakta; bu büyük ihtimalle final ARM sürümünün ön sürümü. Ayrıca "Professional Plus", "Enterprise Eval" ve "prerelease" sürümleri de ek olarak listede görünüyor.

Peki ama Windows 8 gerçekten bu kadar fazla sürümle gelebilir mi? Çok farklı bir iddia, bunun tersini söylüyor. Haberimizin ikinci sayfasında...

İşin aslı böyle olabilir...

İşin aslı böyle olabilir...

Windows8Beta.com editörleri, Windows 7'nin kayıt defterinden alınan bir görüntüyü de yayınladılar. İlk bakışta, Windows 8'in selefinden daha fazla sürümle geleceğini düşünebilirsiniz, fakat siteye göre bunun başka bir açıklaması da olabilir. Windows 8 listesinde olup da Windows 7'de bulunmayan sürümler, piyasaya sürülmesi planlanan Windows 8 sürümleri olabilir. Yani Windows 7'de bulunanlar piyasaya sürülmeyecek. Onları listeden çıkardığınız zaman karşımıza çıkan tablo şu oluyor;

- "Enterprise Eval" › Windows 8 Enterprise
- "prerelease ARM" › Windows 8 ARM Sürümü
- "prerelease" › Windows 8 (Standart)
- "ProfessionalPlus" › Windows 8 Professional

Şimdi nasıl gözüküyor? Eğer HP'den sızan bilgilerle kıyaslayacak olursak, Windows 8'in muhtemel listesi karşımızda duruyor diyebiliriz. Tabi Microsoft henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Fakat elimizdeki kanıtlar gittikçe güçleniyor.

Okuyucu Yorumları