"Windows 8 keşke olmasaydı"

Windows 8'e verip veriştirenlere sonunda bu dev isim de eklendi! İşte o şok sözler...

"Windows 8 keşke olmasaydı"

Önde gelen oyun geliştiricilerinin Windows 8'e yağdırdığı taşların ardından Microsoft, bir taşa daha isabet oldu. Bu kez Doom ve Quake oyunlarının geliştiricisi John Carmack, yıllık QuakeCon etkinliğinde konuşurken Microsoft ve Windows 8 hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Valve'dan Gabe Newell'ın, Blizzard'dan Rob Pardo'nun ve Minecraft'ın yapımcısı Markus Persson'un Windows 8'i eleştirmesinin hemen peşinden Windows 8 yine bir oyun devinin oklarına hedef oldu. Carmack'a, YouTube'a yüklenen 2 saat 47 dakikalık konuşmasında bir bölümde Windows 8 hakkında bir soru yöneltiliyor. Carmack, id takımının Windows XP için çalıştığını ardından Vista'yı atlayarak Windows 7'ye geçtiklerini söylüyor. Şu an hiç kimsenin Windows 8 için çalışmadığını söyleyen Carmack, Doom 3 BFG Edition'ı Windows 8'de test etmeye başlayacaklarını da itiraf ediyor.

Carmack, Microsoft'a "diğerlerinden daha çok saygı duyduğunu", ancak Windows 8'in "dokunmatik tabanlı arayüzü" (eski adıyla "Metro") hakkında endişeleri olduğunu söylüyor. Carmack, Microsoft'un Surface tabletlerini görmek için heyecan duyduğunu da gizlemiyor.

Carmack, Windows 7 ile çalışmaktan "fazlasıyla mutlu" olduğunu, Windows 8'in hiç var olmamış olmasını umduğunu, Windows 8'de beklemeye değecek hiçbir şey olmadığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları