Windows 8'lerin isimleri ne olacak?

Home, Starter ve Ultimate sürümleri tarih mi oluyor? İşte Windows 8'in beklenen sürümleri...

Windows 8'lerin isimleri...

HP'nin sitesinde "yanlışlıkla" yer alan bir belgede yeni Windows 8'in Windows 8 Edition, Enterprise (Kurumsal) ve Professional sürümlerinin 32 ve 64 bit seçenekleriyle satışa sunulacağı yazıyordu. Aslında belgelerde, Microsoft'un kaç farklı Windows 8 sürümü yayınlayacağı mı yoksa HP'nin bilgisayarlarında kaç farklı Windows 8 sürümü kullanacağı mı yer alıyor, tam olarak net değil.

Fakat durum böyle olursa, bu büyük ihtimalle Ultimate, Home Basic ve Home Premium gibi sürümlerin sonu gelebilir. Ayrıca netbooklar gibi düşük sistemli bilgisayarlarda önyüklü olarak gelen Starter sürümü de yok olacaklar arasında.

Bu belgede yazanlar Microsoft'un planlarını yansıtıyorsa, yazılım devinin Windows'u farklı özelliklerle farklı sürümlerde satma prensibinde de köklü bir değişikliğe gideceği anlamına geliyor. Microsoft'un mevcut stratejisi, gerek iş gerekse ev kullanıcılarına fiyatı yükseldikçe ek özellikler gelen Windows sürümleri satmaktı. Örnek vermek gerekirse, Home Basic (99 dolar) sürümünde Media Center bulunmazken, Media Center bulunan Home Premium sürümü 182 dolara satılıyor.

Son dönemin modası olan, basit ve kullanıcı dostu olmak, Microsoft'un yeni hedefi. Nasıl ki Apple, masaüstü işletim sistemi için tek bir sürüm yayınlıyorsa, Microsoft da git gide Apple gibi sadeleşmek istiyor.Bu yüzden bahsi geçen sürüm isimlerinin gerçek olma ihtimali yok değil...

Okuyucu Yorumları