Windows 8'li canavarlar!

Birkç ay sonra piyasada olması beklenen bu canavarların en büyük bombası, Windows 8 olacak!

Windows 8'li canavarlar!

Hüseyin Cem Köylü

Apple'ın yeni iPad'i tanıtmasının ardından gözler ufuktaki yeni büyük tablet savaşçısına çevrildi. Evet, Windows 8 ile çalışacak tabletlerden bahsediyoruz. 2012'nin sonralarına doğru Windows 8 ile çalışacak tablet ve tablet-laptop karışımı cihazlar karşımıza çıkacak.

Şimdiye kadar bildiğimiz parçaları birleştirerek büyük resmi ortaya çıkarmaya çalıştık. İşte Windows 8 ile çalışacak tabletler hakkında bildiklerimiz...

Lenovo
Lenovo, CES'te Windows 8 ile çalışacak tablet-laptop kırması, IdeaPad Yoga'yı tanıtmıştı. 360 derece dönen klavyesini ekranın arkasına çevirerek laptopunuzu tablete döndürebiliyorsunuz.

The Verge'ye konuşan isimsiz bir kaynak, Lenovo'nun Windows 8 ile çalışacak ilk tableti piyasaya sürecek şirket olduğunu söyledi. Tıpkı Yoga'daki gibi bir Intel işlemci kullanacak olan tabletin Yoga mı yoksa başka bir Windows 8 tablet mi olacağı belli değil.

Dell ve Samsung...

Dell ve Samsung...

Dell
Android ile çalışan Streak serisinden istediğini alamayan Dell, şimdi gözünü Windows 8'e çevirdi. Geçtiğimiz haftalarda Dell CEO'su Michael Dell, Bloomberg'e "Windows 8'in piyasaya sürüldüğü ilk gün biz de Dell olarak hazır olacağız" açıklamasını yaptı.

Dell bu konuda daha detaylı bilgi vermiyor fakat kurumsal kullanıcılar için tablet tasarlamaya odaklanacağı tahmin ediliyor. "Tüm Windows uygulamalarıyla uyumlu çalışan güvenli bir Windows tablet... Bu konuda çok istek alıyoruz ve bu ilgilimizi çekiyor" diyor Dell.

Samsung
Microsoft, Windows 8 Geliştirici ve Tüketici Önizlemelerini tanıtmak için Samsung Series 7 tabletlerin modifiye edilmiş bir versiyonunu kullanmıştı. Yani Samsung'un ticari amaçlı bir Windows 8 tablet piyasaya sürmesi de hiç şaşırtıcı olmaz.

Samsung PC departmanının müdürü Uhm Kyu Ho, geçtiğimiz Kasım ayında, şirketin 2012'nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek ürünler üzerinde çalıştığını söylemişti. Ayrıca Intel'in Ivy Brigde işlemcilerinin kullanılmasının da daha iyi olacağını sözlerine eklemişti.

Asus, HP ve Nokia...

Asus, HP ve Nokia...

Asus
Asus, Windows 8 ile çalışan ARM bazlı tabletler üzerinde çalıştığını resmi olarak doğruladı.

Geçtiğimiz sene, isimsiz bir kaynak, Asus'un hem tablet hem laptop olarak çalışacak-Transformer Pad'ler gibi- Windows 8 cihazlar üzerinde çalıştığını söylemişti. Mevcut Transformer Pad'ler ve PadFone sadece Android işletim sistemi ile kullanılabiliyorlar.

Hewlett-Packard
WebOS'tan ağzı yanan HP şimdi dikkatini tekrar Windows'a veriyor. CEO' Meg Whitman, yıl sonuna doğru piyasaya Intel-bazlı Windows 8 tabletler sürmeyi istediklerini söylüyor.

Nokia
Geçtiğimiz gün Nokia tasarım şefi Marko Ahtisaari'nin bir tablet üzerinde çalıştıklarını doğruladığı haberini size iletmiştik ve Nokia'nın Microsoft ile olan işbirliğini göz önünde bulundurduğumuzda, Nokia tabletlerin Windows 8 ile çalışacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Digitimes, Nokia'nın tabletinin 10 inç boyutunda ekrana sahip olacağını ve ARM tabanlı çift çekirdekli işlemciden güç alacağını öne sürdü, fakat şimdilik elimizdeki tüm bilgi bundan ibaret.

Okuyucu Yorumları