Windows 8'li tabletin tüm detayları burada!

Microsoft, tablete özel Windows 8'in sır perdesini tamamen kaldırdı! Resimler ve tüm detaylar burada

MS, Win 8 bombasını patlattı!

Windows 8'in tablet ara yüzü, Microsoft'un bugünkü AllThingsD etkinliğinde ortaya çıktı. Ara yüz, Windows Phone 7 ve Zune'da gördüğümüz metro tasarım dilini temel alıyor.

Diğer Windows tablet işletim sistemlerinin tersine, Windows 8 tabletlerde kolay kullanım ve tabletin yapısına uygun bir deneyim sağlamayı amaçlıyor. Tamamen 'döşeme'lerden oluşan ara yüzü AllthingsD şöyle açıklıyor: 'Ara yüzün kalbi konumundaki yeni başlama ekranı, Microsoft'un Windows Phone 7'de kullandığı döşeme tabanlı ara yüzü örnek alıyor. Tüm programlar bir dokunuşla döşeme olarak görüntülenebiliyor.'

İşletim sistemi geleneksel Windows uygulamalarını çalıştırabildiği gibi tablete özel HTML5 ve JavaScript'de yazılmış Windows 8 uygulamalarını da çalıştırabiliyor. İşletim sisteminde internet tarayıcısı olarak ise Internet Explorer 10 bulunuyor.

Microsoft'un Windows 8 için çok çalıştığı belli

Resimler, detaylar ve doğru çıkan söylentiler

Resimler, detaylar ve doğru çıkan söylentiler
İşletim sisteminde farklı tür klavyeler bulunuyor

Tüm uygulamalar, ekranın sağ alt kısmında görev çubuğu benzeri bir stile sahip olan yeni tablet ara yüzü içerisinde çalışıyor. Başlangıç ekranına baktığınıza ise Microsoft'un Windows 8'de bir uygulama mağazası açacağı söylentilerinin gerçek olduğunu görüyorsunuz.


Microsoft, Windows 8'in seleflerinden daha az kaynak gerektirdiğinin de üzerinde duruyor. Etkinlikte sosyal ağların da çok önemli olduğunu farkettiklerinden bahseden Microsoft, akıllara işletim sistemine entegre edilecek sosyal ağ desteğini getirdi. Bu arada şirket, tabletteki ara yüzde döşemelerin başlat menüsünün yerini aldığını da onayladı.

İşletim sisteminde farklı tür klavyeler bulunuyor

Masaüstü Excel'i çalıştırırken...

Masaüstü Excel'i çalıştırırken...
Tablete özel Windows 8 normal Windows uygulamalarını da çalıştırabiliyor

Tanıtımda yeni işletim sisteminin normal masaüstü deneyimine de izin verdiği göze çarptı. Bir Excel tablosunun açıldığı tanıtımda cihazın normal Windows ara yüzüne döndüğü görüldü. Dolayısıyla yeni 'immersive' ara yüzün normal Windows kabuğundan sadece bir adım uzakta olduğu söylenebilir.

Tablete özel Windows 8 normal Windows uygulamalarını da çalıştırabiliyor

Diğer bilgiler ve video

Diğer bilgiler ve video
Windows Phone 7'nin 'döşeme'lerini kullanıyor

Microsoft, Eylül'de yapılacak 'Build' adındaki geliştirici konferansında daha fazla detayın açıklanacağını söyledi. Aynı tarihte uygulama geliştirmeye yönelik araçlar da yayınlanacak.

İşletim sisteminin çıkış tarihi ile ilgili sorulara ise şimdilik cevap alınamadı.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak seyredebileceğiniz videoda ise Windows 8'in yeni tablet ara yüzündeki bir çok işlev kullanıcılara tanıtılıyor.

Windows 8'li tablet iOS'u ve iPad'i geride bırakabilir mi? İzleyin, siz karar verin! Videomuzda...

Okuyucu Yorumları