Windows 8'li tabletler hakkında bildiklerimiz

Windows 8'li iPad katilleri kapıya dayandı. İşte onlar hakkında bildiğimiz her şey...

İşte Windows 8'li canavarlar!

Windows 8'li tabletler, 2012'nin en önemli teknolojik cihazlarından olacaklar. Windows 8 yüklü tabletler, iPad'i ve diğer rakiplerini geride bırakabilecek mi hep beraber göreceğiz, ancak isterseniz onlar hakkında bildiklerimize bir kez daha gözatalım:

Windows 8 tabletler Metro arayüzüne sahip olacak

Windows 8'in önizleme sürümünde gördüğümüz gibi, Windows 8 tabletler Windows Phone 7'dekine benzer harika bir arayüze sahipler. Microsoft, bu arayüzü güçlü, kıvrak Windows'u koruyan, hızlı, akışkan ve dinamik bir arayüz olarak tanımlıyor.

Windows 8 tablerinin çıkış tarihi

Windows 8'in yayın tarihi, düşündüğümüzden erken olabilir. Tabletler, işletim sistemiyle beraber 2012'nin ortalarında piyasaya sürülebilir.

Windows 8'li tabletler ince ve hafif olacak

Windows 8'li tabletlerin piyasadaki tabletlere göre daha taşınabilir olması bekleniyor.

Windows 8 tablet üreticileri, destek

Windows 8 tablet üreticileri, destek

Windows 8 tablet üreticileri

Ekim 2011'de PC üretmeye devam edeceğini açıklayan HP, Windows 8'li tabletler de yapacağını söyledi. Dell'in de Windows 8'li tablet üreteceği düşünülüyor.

Ekim 2011'de Nokia'nın Nokia World'de Windows 8 için sarfettiği "daha geniş bir şans" sözleri, şirektin Windows 8'li tabletler üreteceğinin bir işareti.

Netbooknews.de web sitesinde sızan bir slayta göre ise Asus, 2012'nin üçüncü çeyreğinde Windows 8 tableti satışına başlayacak.

Windows 8 tabletler çok şeyi destekleyecek

Nvidia'dan Jen Hsun Huang, Ağustos ayında şunları söylemişti: "Bence inanılmaz bir işletim sistemi olacak. Windows 8 tabletleri ve Tegra'nın gireceği sistemlerin, yılın ikinci yarısında şirketimiz için gerçek bir büyümeye dönüşmesini umuyorum."

Motorola da "Windows platformuna tamamen açık olduklarını" açıklamısını yapmıştı.

Smarthouse.au'ya göre bazı üreticiler, Android'i bile bırakıp Windows 8'i tercih edecekler.

Uygulamalar ve uygulama mağazası olacak...

Uygulamalar ve uygulama mağazası olacak...
Metro uygulamaları, Windows 8'in en önemli parçalarından birini oluşturacak

İş kullanıcıları için tasarlanacak

New York Time'ın "Microsoft'un tablet planlarını yakından bilen bir kişi"den aldığı bilgiye göre Microsoft, gazete ve dergi okumak isteyen, MS Office'de çalışmak isteyen iş kullanıcıları için dev bir piyasaya sahip olacak.

Uygulamalar ve uygulama mağazası olacak

"Uygulama geliştirme, web'e taşınacak" diyen Microsoft, Windows 8'de Windows Store yoluyla uygulama sunacak.

Teknik özellikleri

Windows 8 tabletlerin teknik özelliklerinin Samsung Galaxy Tab veya BlackBerry Playbook gibi rakiplerine benzer olacağını düşünüyoruz. USB portları ise bu tabletlerde önemli rol oynayacak.

ARM, Intel ve AMD çiplerle çalışacak

Windows 8'in x86 sürümleri Windows 7 uyumluluk moduna sahip olacak, ARM sürümlerinde ise bu bulunmayacak. Farklı işlemcilerin Microsoft için sorun olup olmayacağını zaman göstercek.

Fiyatları Android tabletler gibi olacak

Windows 8 tabletler, iPad'ler, Android tabletler ve Chrome netbook'lara rakip olacak. Dolayısıyla yüksek fiyatlara sahip olurlarsa satışlarda zorlanabilirler.

Okuyucu Yorumları