Windows 8: MS 128-bit desteği var mı yok mu?

Windows 8 128-bit'i destekleyecek mi, desteklemeyecek mi? Birinci ağızdan yanıt geldi...

128-bit Windows 8 ve gerçek!

Geçenlerde Windows 8 ve hatta 9'un 128-bit desteği sunacağına dair söylentileri size aktarmıştık. Öyle görünüyor ki ortaya atılan iddialardan tamamen gerçek dışı.

Zira Winfuture web sitesinin Microsoft Core Operating System grubunun şefi Jon DeVaan ile yaptığı görüşmede firmanın şu anki önceliğinin sadece Windows 7 olduğu ve Windows'un geleceğine dair bu tarz köklü kararların alınmadığını açıkladı. Jon DeVaan önceki işletim sistemi sürümlerinin çıkışında (RTM) olduğu gibi geliştiricileri hemen farklı şeylere yönlendirmektense sadece güncel işletim sistemine yani Windows 7'ye yoğunlaşmasını istediklerini bildirdi. Bu sayede OEM PC üreticilerinin ve ekosistemdeki diğer ortaklarla birlikte kaliteli bir Windows 7 deneyimi yaşanması hedefleniyor. Sonuç itibariyle firmanın odak noktasında sadece Windows 7'ye var.

Bu yüzden bir sonraki sürümün ne tür özelliklere sahip olacağını şimdiden söylemenin mümkün olmadığını belirten DeVaan, olası 128-bit desteği hakkında yapılan dedikoduları reddetti. DeVaan firmanın bu dedikodulardan haberdar olduğunu; fakat bunların hayal ürünü olduğunu belirterek 128-bit konusuna açıklık getirdi.

Okuyucu Yorumları