Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü tanıtıldı!

Ve Windows 8 Tüketici Önizleme sürümündeki yenilikler, değişenler ve her şey burada!

Windows 8 tanıtıldı!

Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü, dakikalar sonra tanıtılacak ve ardından herkesin denemesi için indirmeye sunulacak. Microsoft'un Windows 8 için düzenlediği etkinlikten bilgileri aşağıda canlı olarak izleyebilirsiniz!

Güncelleme: Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü indirme bağlantıları yayında! Buraya tıklayın!

17:42 - Etkinlikten sizlere aktaracaklarımız şimdilik bu kadar. Windows 8'in Tüketici Önizleme sürümünü en kısa zamanda inceleyip işletim sistemindeki yenilikleri ve nelerin değiştiğini sizlerle paylaşacağız. CHIP Online'ı izlemeye devam edin.

17:40 - Windows 8 farklı cihazlarda tanılmaya devam ediliyor.

17:35 "Dokunmatik bir PC kullandığınızda artık tüm PC'lerin dokunmatik olmasını isteyeceksiniz."

17:32 - Yeni bağlantı özellikleri ve uçak modu, mobil veriden otomatik olarak Wi-Fi'a geçme gibi özellikler, veri tasarrufu sağlayacak. Bu özellikler üzerinde önemli geliştirmeler yapılmış.

"Windows tam olarak başlamadan bile bağlanmanız mümkün."

17:30 - "Uygulamaları kapatmanıza gerek yok, zira kaynak kullanmıyorlar."

17:27 - Acer ultrabook sadece 8 saniyede açılıyor ve inceliğiyle etkiliyor. HP Envy ultrabook ve Samsung Series 9 da gösterilenler arasında.

17:25 - Microsoft Office'in dokunmatik özellikleri önemli düzeyde geliştirilmiş.

17:20 - Mike Angiulo, ARM hakkında konuşuyor ve tüm Windows 8'lerin aynı olduğunu söylüyor.

Windows 8'de PC'nizi açtığınızda tüm mesajlarınızı karşınızda göreceksiniz.

Kod yönetimini Windows Store gerçekleştirecek ve doğru x86 veya ARM kodunu otomatik olarak indirebileceksiniz.

17:17 - Uygulamalardan işletim sistemine her şey bulut ile bağlantılı bulunuyor. "Uygulamalar v işletim sistemi, deneyimin bir bölümü. Diğer bölümü ise donanım dünyası."

17:11 - "Windows 8, geliştiriciler için inanılmaz bir fırsat olacak." "Windows 8, farklı form faktörleri arasında çalışan tek işletim sistemi. Bu sayede neyi isterseniz onu kullanabilirsiniz."

Metro uygulamalarını organize etmek çocuk oyunağı!

Metro uygulamalarını organize etmek çocuk oyunağı!

17:07 - Uygulamalar içerisinde arama yapmak, bir tarayıcı kullanmadan mümkün oluyor. Charms çubuğu ile sistemde yüklü olan herhangi bir uygulamayı aramak mümkün oluyor. "Windows 8'e ne kadar uygulama yüklerseniz, o kadar güçlü ve zengin bir deneiym yaşıyorsunuz."

17:03 - Windows 8'in masaüstü modu tanıtılıyor. Beklendiği gibi Başlat düğmesinin yokluğu dikkat çekiyor. Masaüstü sistemle tamamen entegre olacak ve herhangi bir tam ekran Metro uygulaması gibi çalışacak. Windows 8, Masaüstü ile Metro arayüzünü bir arada gösterebiliyor.

17:02 - Bir uygulamaya gitmek için Windows tuşuna basıp, uygulamanın ismini yazıp Enter'a basmak yetecek.

Uygulamalar birbirleri hakkında bir şey bilmeseler de kişileri paylaşabilecek ve beraber çalışabilecekler.

17:00 - Metro uygulamalarını organize etmek çok kolay olacak. Özellikle de fareyle. Yakınlaşmak da fare ile çocuk oyuncağı olacak. Fareyi sol üst köşeye götürüp çektiğinizde çalışan tüm uygulamaların bir listesi ekrana gelecek.

16:57 - Windows 8 Tüketici Önizleme sürümü indirme bağlantıları yayında! Buraya tıklayın!

16:43 - Cut The Rope'un ardından Metro arayüzünü kullanan iCookbook adındaki uygulama gösteriliyor. Uygulamanın Metro arayüzünün sunduğu özellikleri iyi bir şekilde kullanması dikkat çekiyor.

Uygulamalar arasındaki geçişin de çoklu görev yöneticisi sayesinde oldukça akıcı olacağı belli oluyor.

16:39 - Sinofsky, bulut bağlantısının Windows 8 için çok önemli olduğunu söylüyor. Julie Larson-Green ve Antoine Leblond, Metro ve Windows Store'u tanıtmak üzere sahnede. Yeni kilitleme hareketleri, Metro Internet Explorer 10 gösteriliyor. HTML5 oyunlarını Windows 8 uygulamalarına dönüştürmenin çok kolay olacağı söyleniyor.

16:31 - "Windows 8'de göreceğiniz ilk şey, onun güzel, modern, hızlı ve akıcı olduğu." "Windows 8'i herkes için kolaylaştırmak istedik."

16:26 - Steven Sinofsky, Windows 7'nin nasıl başarılı olduğundan bahsediyor. Windows 8'in hedefinin donanım, uygulamalar ve geliştirici deneyimini bir araya getirmeyi amaçladığını söylüyor. Sinofsky'ye göre Microsoft'un amacı, Windows 8'i PC'lerde ödün vermeden sunmak.

16:20 - Şu an Windows üst düzey yöneticilerinden Tami Reller sahnede ve geliştiricilerden, ekosistem ortaklarından ve diğerlerinden oluşan misafirlerinin Microsoft'un başarısındaki öneminden bahsediyor.

16:08 - Windows başkanı Steven Sinofsky, seyirciler arasında geziniyor ve gayet neşeli görünüyor.

16:05 - Windows etkinliği başlamak üzere. Her yerde Microsoft'un Metro arayüzlü tabletlerinin olması dikkat çekiyor. Uygulamalar hakkında çok şey konuşulacak gibi.

Okuyucu Yorumları