Windows 8 ucuz mu olacak?

Tüm noktaları birleştirdiğimizde, Windows 8'in ne kadar ucuz olacağı böyle ortaya çıkıyor...

Windows 8 ucuz mu olacak?

Geçtiğimiz hafta, burada sizlerle paylaştığımız gibi, Microsoft, Media Center ve Windows 8 hakkında ilginç bir yazı yayınladı. Yazı, uygulamaların Windows 8'de nasıl kullanılacağına dair pek çok ipucu verirken doğal DVD/Blu-ray oynatma desteğinin olmayacağının işareti de verdi.

Bu büyük bir değişim; çünkü eğer Microsoft bu formatların desteğini üçüncü parti yazılımlara bırakırsa DVD / Blu-ray ile ilgili telif haklarını ödemek zorunda da kalmayacak. Telif haklarından yapılacak olan bu kısıntı sayesinde Windows 8 daha uygun bir fiyatla alıcı bulabilir. Aslında bu ilk kez söylenen bir şey değil. Üstelik Apple'ın da işletim sistemlerinin fiyatlarını oldukça uygun rakamlara çekmesi de göz önünde bulundurulduğunda Microsoft'un da benzer bir şey yapması daha mümkün görünüyor.

Peki Microsoft'un Windows 8'le para kazanacağı ilk yer neresi olacak? Haberimizin ikinci sayfasında...

Windows 8 ucuz mu olacak?

Windows 8 ucuz mu olacak?

Ayrıca Windows 8'in başlıca gelir kaynağı da Windows Store olacak. Çünkü anlaşma gereği markette satılan her uygulamadan kazanılan paranın yüzde 20'si Microsoft'un olacak. Masrafların bir kısmını buradan karşılamayı düşünürse, Microsoft'un Windows 8'i uygun bir fiyatla tüketiciye sunması oldukça mümkün.

Yeni işletim sisteminin son fiyatı ne olacak henüz bilemiyoruz fakat Windows 7'den bir kuruş bile pahalı olacak olursa, bu kesinlikle büyük bir sürpriz olacak. Yukarıda sıraladığımız sebepler de göz önünde bulundurulduğunda, Microsoft'un Windows 8'i kesinlikle Windows 7'den daha ucuza satması ve büyük değişim gösteren Windows deneyimini daha çok insana yaşatması çok muhtemel.

Okuyucu Yorumları