Windows 8 Ultimate bilmecesi!

Vista ve Windows 7 ile hayatımıza giren "tam kapsamlı" Ultimate sürümünden kötü haber!

Windows 8 Ultimate bilmecesi!

Hüseyin Cem Köylü

HP'nin sitesinden sızdırılan belgelerde Windows 8'in Normal, Kurumsal ve Professional olmak üzere 3 farklı sürümde sunulabileceğini dün aktarmıştık. Microsoft'tan herhangi bir onay ya da yalanlama gelmemesine rağmen, NPD Group'tan bir analist, Microsoft'un Windows 8 Ultimate sürümünü çıkarmayacağını öngördü; ortaya atılan 3 sürüm iddialarına da dolaylı yoldan destek vermiş oldu.

NPD'den Stephen Baker, Home Premium ve Professional sürümleriyle karşılaştırıldığında Windows 7 Ultimate satışlarının çok düşük kaldığını, bunun sonucu olarak yeni Windows 8'de Microsoft'un ayrı bir Windows 8 Ultimate sürümünü yayınlamayacağını düşündüğünü söyledi.

Yine de, Microsoft'un Ultimate dengi bir sürüm yayınlaması olası. Fakat Baker, eğer Microsoft böyle bir şey yapacak olursa bunu ayrı bir kutuda sunmak yerine, üst düzey sistemlerde - mesela oyun bilgisayarları - önyüklü olarak sunar diye düşünüyor: "Microsoft, daha önce de yaptığı gibi, önceden Windows yüklü olan bilgisayarlara Windows 8 terfisi için olanak sağlayacaktır, fakat bunu Apple'ın yapmayı düşündüğü "sadece indirilebilir içerik" olarak sunmayacağını düşünüyorum" diyor Baker ve devam ediyor: "Çünkü Windows ekosistemi Apple'ınkinden çok farklı. Böyle bir işe kalkışacaklarına inanmıyorum."

Okuyucu Yorumları