Windows 8 uyumluluk logosu onaylandı

Windows 8 ile ilgili yepyeni bir logo daha resmi olarak onaylandı. İşte o logo ve görevi...

Windows 8 logosu onaylandı!

Yakın bir zamandan itibaren satın aldığımız yazılım ve donanımların Windows 8 uyumluluğu büyük önem kazanacak ve belki de onların ilk sorguladığımız özelliklerinden olacak. Yazılım geliştiricileri ise bu uyumluluğu sağlamak için çalışmalarına çoktan başladılar bile.

Geçtiğimiz aylarda sızan Windows 8 uyumluluk logolarının gerçek olduğu, TeamViewer yazılımının web sitesinde görünmesiyle anlaşıldı. TeamViewer, farklı platformlarda masaüstünüzü uzaktaki bir kullanıcıyla paylaşmanızı ve uzaktan erişime izin veren bir araç.

Bu gelişmelerin ardından Microsoft, yeni uyumluluk logolarını yayınlayarak logoların gerçekliğini tam anlamıyla onaylamış oldu. Windows 8 ve Windows RT uyumluluğunu göstermek üzere kullanılacak logoların Microsoft tarafından en az 12.7mm uzunluğunda olması şart koşuluyor. Microsoft, yaptığı açıklamada geliştiricilerden şu ilginç istekte de bulunuyor: "Windows 8 uygulamalarına Windows 8 uygulaması demeyin. Onlara Windows 8 için uygulama veya Windows 8 ile çalışan uygulama deyin."

Okuyucu Yorumları