Windows 8, Windows 7'nin gerisinde mi?

Microsoft Windows 8 hakkında çok iddialı açıklamalar yapsa da, bakın gerçekler ne diyor...

Windows 8 ve gerçekler

İstatistik şirketi Net Applications'a göre Windows 8'e karşı duyulan heyecan, üç sene önce Windows 7'ye olandan oldukça az.

Net Applications verilerine göre Haziran ayında çevrimiçi olan bilgisayarların sadece yüzde 0.18'i Windows 8'in önizleme sürümünü kullanıyordu. Bu PC'lerden Windows kullananların ise sadece yüzde 0.2'sinin Windows 8'li olduğu söyleniyor (yani 10.000 bilgisayardan 20'si).

Windows 7, çıkışından dört ay önce Haziran 2009'da tüm bilgisayarların yüzde 0.75'inde ve tüm Windows'lu makinelerin yüzde 0.80'inde kullanılıyordu. Dolayısıyla Windows 7'nin kullanım oranı, Windows 8'inkinden dört kat fazlaydı.

Tüketici Önizleme sürümünün ortaya çıkmasının 4 ay ardından Windows 8'in sahip olduğu pazar payı, Windows 7'nin 7 haftalık beta sürümünden daha düşük. Windows 8'in Windows 7'nin deneme sürümlerinin gerisinde kalması bir yana, zaman geçtikçe ikisinin arasındaki boşluk da büyüyor.

Internet Explorer'ın web tarayıcılarındaki pazar payını ölçmek üzere Net Applications'ı temel alan Microsoft, bu rakamları da göz önünde bulunduruyorsa, bir miktar hayal kırıklığına uğramış olabilir.

Okuyucu Yorumları