Windows 8, Windows 7'yi nasıl geçecek?

Windows 8, büyük olasılıkla Windows 7'den daha iyi olacak. İşte bunun 10 nedeni!

Win 8, Win 7'yi böyle geçecek

Windows 7, Microsoft tarihindeki en önemli açılışlardan birini oluşturuyor. Windows Vista çıktığında Microsoft birçok sorunla karşı karşıya kalmış, birçok kullanıcı Vista yerine Windows XP'yi tercih etmişlerdi. Üreticiler ise yeni bilgisayarlarında Windows XP'ye 'geri dönüş' hakkı sunmuşlardı.

Ancak Windows 7 ile bu değişti. Microsoft, Windows 7'nin en hızlı satılan Windows olduğunu onayladı ve kullanıcıların işletim sisteminden memnun oldukları açık.

Microsoft'un bir sonraki işletim sistemi Windows 8'e ise giderek yaklaşıyoruz. İşletim sistemi hakkında bilinenler çok fazla olmasa da, Windows 8'in Windows 7'den daha iyi olacağı açık. İşte bunun nedenleri:

1. Windows 8, iyi bir işletim sisteminin ardından gelecek: Windows 8, büyük bir güncellemeden çok Windows 7'nin üzerine geliştirilen bir işletim sistemi olacak. Kullanıcıların ilgisini çeken özellikler, yeni işletim sisteminde daha da geliştirilecek.

Güvenlik, ARM uyumluluğu ve daha fazlası

Güvenlik, ARM uyumluluğu ve daha fazlası
ARM uyumluluğu sayesinde ARM cihazları da Windows 8 kullanabilecek

2. Gelişmiş güvenlik: Windows XP, SP2 ile beraber oldukça güvenli bir hale gelmişti. Windows 7 ise şimdiye dek yayınlanan en güvenli Windows işletim sistemlerinden biri. Microsoft bu yolda devam ederse, Windows 8'in daha da güvenli olacağını bekleyebiliriz.

3. ARM uyumluluğu: Windows'un sonraki sürümünde ARM çiplerinin destekleneceği CES fuarında duyurulmuştu. Bu ise oldukça önemli, çünkü artık ARM çipi kullanan şirketler de Windows kullanabilecek.

4. Uygulama mağazası: Microsoft'un Windows 8'e bir uygulama mağazası entegre edeceği dedikodular arasında. Eğer bu doğru ise işletim sistemi bu alanda App Store uygulama mağazası ile gelecek olan Mac OS X Snow Leopard ve Lion'un da rakibi olacak.

5. Anında açılma: Son söylentilere göre Microsoft, anında açılmaya yakın bir işlev üzerinde çalışıyor.

Tabletler, güç tüketimi ve diğer yenilikler

Tabletler, güç tüketimi ve diğer yenilikler
Windows 8'in güç tüketiminde daha yetenekli olacağı umuluyor

6. Tabletler için daha uygun olabilir: Microsoft, işletim sisteminin tabletler için uygun olduğunu yıllardır söylüyor ancak Android tabletler daha çok tercih ediliyor. Ancak ARM tabanlı cihazlara verilecek destekle Windows 8'in tabetler için daha uyumlu hale gelmesi mümkün olabilir ve gelecekte daha çok Windows'lu tablet görebiliriz.

7. Daha tasarruflu güç tüketimi: Microsoft'un mobil cihazların pil ömrünü önemli seviyede uzatacak bir güç koruma işlevi üzerinde çalıştığına dair söylentiler var.

8. 'History vault': Winrumors'a göre Apple'daki Time Machine işlevine benzeyecek bu yeni özellik ile tek bir dosyayı geri yüklemek, eski belgeleri düzenlemek ve daha fazlası yapılabilecek.

9. Daha iyi ara yüz: Windows 8'deki ara yüzün Windows 7'ye benzeyeceği ancak biraz daha iyi olacağı bekleniyor. Ara yüzün kullanımı Windows 7'ye göre biraz daha kolay olacak.

10. Windows 8'in Windows 7'den daha iyi olacağının ana göstergesi ise Microsoft'un Vista'da başına gelenlerin tekrarlanmasını istemeyeceği. Bu nedenle şirketin Windows 8 ile bize daha iyi bir işletim sistemi sunmaktan başka şansı yok.

Okuyucu Yorumları