Windows 8 zararlılara en baştan dur diyecek

Windows 8'deki bu önemli yenilikler, onu çok daha sağlam bir hale getirecek! Nasıl mı?

Windows 8 baştan dur diyecek!

Windows 8'in çıkışı yaklaştıkça işletim sistemindeki zararlılara karşı koruma işlevleri daha çok ilgi çekiyor.

Güvenlik firması ESET'ten Aryeh Goretsky, Microsoft'un Windows 8 ile anti-zararlı yazılımlara çok farklı (ve aynı zamanda daha iyi) bir açıdan yaklaştığını söylüyor. Goretsky, Windows 8'in ilk yüklediği yazılım sürücüsünün kullanıcının anti-zararlı yazılımı olduğunu söylüyor. Goretsky'ye göre bu önemli bir değişiklik; çünkü daha önceden bu alanın başı tamamen boştu. Yani bir zararlı, koruma sürücüsünden önce yüklenerek anti-zararlıyı geçebiliyor veya onu kapatabiliyordu.

Goretsky, Windows 8'de öncelikle Microsoft'un dijital imzalama işleminin çalıştığını ve sistemin temiz olup olmadığını denetlediğini vurguluyor. Windows 8'in güvenlik yazılımı Windows Defender kaldırılmamışsa, ilk olarak Windows Defender yükleniyor.

Windows 8'in güvenlik yazılımlarının kaldırılmasına ilişkin yenilikler getirdiğinin de üzerinde duran Goretsky, Microsoft'un kaldırma işlemine ilişkin gereksinimleri netleştirdiğini söylüyor. Böylelikle sisteminizden kaldırdığınız güvenlik yazılımlarının arkasında başlangıça çalışan sürücüler vb. bırakmaması umuluyor.

Goretsky, açıklamalarında Windows 8'de rootkit'lerin çalışmasına engel olan UEFI özelliğine de değindi. Önyükleme sırasında kullanılan firmware'in dijital olarak imzalanmış olmasını gerektiren UEFI, Goretsky'ye göre övülmesi gereken bir özellik.

Okuyucu Yorumları